7 - باقى ماندن بر جنابت و حيض و نفاس تا اذان صبح مسأله 1628 - اگر جنب عمدا تا اذان صبح غسل نكند، يا اگر وظيفه او تيمم است عمدا تيمم ننمايد در روزه ماه رمضان و قضاء آن، روزهاش باطل است و در غير اين دو روزه باطل نمىشود.
مسأله 1629 - اگر در ماه رمضان تا اذان صبح غسل نكند و تيمم هم ننمايد ولى از روى عمد نباشد، مثل آن كه ديگرى نگذارد غسل و تيمم كند روزهاش صحيح است.
مسأله 1630 - كسى كه جنب است و مىخواهد روزه واجب بگيرد، در روزه رمضان، چنانچه عمدا غسل نكند تا وقت تنگ شود، معصيت كرده، ولى واجب است تيمم كند و روزهاش صحيح است و در قضاء رمضان كه وقتش تنگ شده احوط آنست كه تيمم كند و روزه بگيرد و بعد هم آن را بجا آورد و در قضاء موسع روزه باطل است.
مسأله 1631 - اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش كند و بعد از يك روز يادش بيايد، بايد روزه آن روز را قضا نمايد و اگر بعد از چند روز يادش بيايد، بايد، روزه هر چند روزى را كه يقين دارد جنب بوده قضا نمايد مثلا اگر نمىداند سه روز جنب بوده يا چهار روز، بايد روزه سه روز را قضا كند.
مسأله 1632 - كسى كه در شب ماه رمضان براى هيچ كدام از غسل و تيمم وقت ندارد، اگر خود را جنب كند، روزهاش باطل است و قضا و كفاره بر او واجب مىشود. ولى اگر براى تيمم وقت دارد چنانچه خود را جنب كند معصيت كرده ولى واجب است تيمم نمايد و روزهاش صحيح است.
مسأله 1633 - اگر گمان كند كه براى غسل وقت دارد و خود را جنب نمايد و بعد بفهمد وقت تنگ بوده - چه جستجو كرده و چه نكرده - واجب است با تيمم روزه بگيرد و روزهاش صحيح است.