و همچنين است براى مس دندانى كه از مرده جدا شده، در صورتى كه آن مرده را غسل نداده باشند، ولى براى مس دندانى كه از زنده جدا شده و گوشت ندارد، يا گوشت آن خيلى كم است، غسل واجب نيست.
مسأله 536 - غسل مس ميت را بايد مثل غسل جنابت انجام دهند ولى كسى كه غسل مس ميت كرده اگر بخواهد نماز بخواند. بايد اگر وضو نداشته وضو هم بگيرد و اگر وضو داشته چون باطل شدن وضو به مس ميت محل تأمل است بنابر احتياط وضو هم بگيرد.
مسأله 537 - اگر چند ميت را مس كند يا يك ميت را چند بار مس نمايد، يك غسل كافى است.
مسأله 538 - براى كسى كه بعد از مس ميت، غسل نكرده است، توقف در مسجد و جماع و خواندن آيههائى كه سجده واجب دارد، مانعى ندارد ولى براى نماز و مانند آن، بايد غسل كند و راجع به وضوء بدستور مسأله پيش رفتار نمايد.
احكام محتضر مسأله 539 - مسلمانى را كه محتضر است - يعنى، در حال جان دادن مىباشد - مرد باشد يا زن، بزرگ باشد يا كوچك - بايد به پشت بخوابانند، بطورى كه كف پاهايش به طرف قبله باشد و اگر خواباندن او كاملا به اينطور ممكن نيست، تا اندازهاى كه ممكن است، بايد به اين دستور عمل كنند و چنانچه خواباندن او به هيچ قسم ممكن نباشد، بايد او را رو به قبله بنشانند و اگر آن هم نشود، بايد او را به پهلوى راست يا به پهلوى چپ رو به قبله بخوابانند.
مسأله 540 - احتياط واجب آنست كه تا وقتى غسل ميت تمام نشده، او را رو به قبله بخوابانند ولى بعد از آن كه غسلش تمام شد، بهتر است او را مثل حالتى كه بر او نماز مىخوانند، بخوابانند.
مسأله 541 - رو به قبله كردن محتضر بر هر مسلمان واجب است و بنابر احتياط لازم، بايد تا ممكن مىشود از ولى او اذان بگيرد.