دوباره براى مأموم ديگرى كه جماعت نخوانده امام شود و به جماعت بخواند جايز است ولى اگر بخواهد براى دفعه سوم باز با جماعت بخواند اشكال دارد.
مسأله 1414 - كسى كه در نماز وسواس دارد و فقط در صورتى كه نماز را با جماعت بخواند، از وسواس راحت مىشود، بايد نماز را با جماعت بخواند.
مسأله 1415 - اگر پدر يا مادر به فرزند خود امر كند كه نماز را به جماعت بخواند. و از نافرمانى او اذيت شوند، نماز جماعت بر او واجب مىشود.
مسأله 1416 - نماز مستحب را نمىشود به جماعت خواند، مگر نماز استسقاء كه براى آمدن باران مىخوانند و نمازى كه واجب بوده و به جهتى مستحب شده است، مانند نماز عيد فطر و قربان كه در زمان امام واجب بوده و بواسطه غائب شدن آن حضرت مستحب مىباشد.
مسأله 1417 - موقعى كه امام جماعت نماز يوميه مىخواند، هر كدام از نمازهاى يوميه را مىشود به او اقتدا كرد ولى اگر نماز يوميهاش را احتياطا دوباره مىخواند، اقتدا كردن به او اشكال دارد.
مسأله 1418 - اگر امام جماعت قضاى نماز يوميه خود را مىخواند، مىشود به او اقتدا كرد ولى اگر نمازش را احتياطا قضا مىكند، يا قضاى نماز كس ديگر را مىخواند كه معلوم نيست اين نماز از او فوت شده يا نه، اقتداى به او اشكال دارد ولى اگر معلوم باشد كه اين نماز از ميت فوت شده جايز است به او اقتدا كرد هر چند براى آن نماز پول گرفته باشد.
مسأله 1419 - اگر انسان نداند نمازى را كه امام مىخواند نماز واجب يوميه است يا نماز مستحب، نمىتواند به او اقتدا كند.
مسأله 1420 - اگر امام در محراب باشد و كسى پشت سر او اقتدا نكرده باشد، كسانى كه دو طرف محراب ايستادهاند و بواسطه ديوار محراب امام را نمىبينند