توضيح المسائل (فارسي) - الشيخ حسين النوري - الصفحة ٤٩١
پنجم: برادر شوهر، يا خواهر شوهر خود را.
ششم: خواهر زاده خود، با خواهر زاده شوهرش را.
هفتم: عمو و عمه و دائى و خاله شوهرش را.
هشتم: نوه زن ديگر شوهر خود را.
مسأله 2481 - اگر كسى دختر عمه يا دختر خاله انسان را شير دهد به انسان محرم نمىشود ولى احتياط مستحب آن است كه از ازدواج با او خوددارى نمايد.
آداب شير دادن مسأله 2482 - براى شير دادن بچه بهتر از هر كس مادر او است و سزاوار است كه مادر براى شير دادن از شوهر خود مزد نگيرد و خوب است كه شوهر مزد بدهد.
و اگر مادر بخواهد بيشتر از دايه مزد بگيرد، شوهر مىتواند بچه را از او گرفته و به دايه بدهد.
مسأله 2583 - مستحب است دايه‌اى كه براى طفل مىگيرند، داراى عقل و عفت و صورت نيكو باشد و مكروه است كم عقل يا بد صورت، يا بد خلق، يا زنازاده باشد و نيز مكروه است زنى را دايه بگيرند كه شيرش از بچه‌اى است كه از زنا به دنيا آمده است.
مسائل متفرقه شير دادن مسأله 2484 - مستحب است از زنها جلوگيرى كنند كه هر بچه‌اى را شير ندهند، زيرا ممكن است فراموش شود كه به چه كسانى شير داده‌اند و بعدا دو نفر محرم با يكديگر ازدواج نمايند.
مسأله 2485 - كسانى كه به واسطه شير خوردن، خويشى پيدا مىكنند مستحب است يكديگر را احترام نمايند، ولى از يكديگر ارث نمىبرند و حقهاى خويشى، كه انسان با خويشان خود دارد براى آنان نيست.
(٤٩١)
مفاتيح البحث: الإستحباب (3)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 ... » »»
الفهرست