واسطه پختن جوش بيايد، خوردنش حرام است، ولى نجس نيست. و اگر بواسطه جوشاندن به آتش، دو سوم آن كم شود حرام بودن آن نيز بر طرف مىشود.
مسأله 114 - خرما و مويز و كشمكش و آب آنها اگر جوش بيايند، پاك و خوردن آنها حلال است، اگر چه احتياط مستحب آن است كه از آنها اجتناب كنند.
10 - فقاع مسأله 115 - فقاع كه از جو گرفته مىشود و به آن آبجو مىگويند نجس است ولى آبى كه به دستور طبيب از جو مىگيرند و به آن ماء الشعير مىگويند پاك مىباشد.
عرق جنب از حرام مسأله 116 - عرق جنب از حرام نجس نيست، ولى احتياط واجب آن است كه با بدن يا لباسى كه به آن آلوده شده، نماز نخوانند.
مسأله 117 - اگر انسان در موقعى كه نزديكى با زن حرام است، مثلا در روزه ماه رمضان، با زن خود نزديكى كند، بنابر احتياط واجب نبايد با بدن و لباسى كه آلوده به آن عرق است، نماز بخواند.
مسأله 118 - اگر جنب از حرام به واسطه تنگى وقت، عوض غسل تيمم نمايد و بعد از تيمم عرق كند بنابر احتياط واجب بايد از عرق خود در نماز اجتناب نمايد، ولى اگر به واسطه عذر ديگر تيمم كند، اجتناب لازم نيست.
مسأله 119 - اگر كسى از حرام جنب شود و بعد با حلال خود نزديكى كند، بنابر احتياط واجب بايد از عرق خود در نماز اجتناب كند، ولى اگر اول با حلال خود نزديكى كند و بعد از حرام جنب شود، مىتواند با آن عرق نماز بخواند.