مسأله 204 - چيزى كه معلوم نيست غوره است يا انگور، اگر جوش بيايد، نجس نمىشود.
6 - انتقال:
مسأله 205 - اگر خون بدن انسان يا خون حيوانى كه خون جهنده دارد، يعنى حيوانى كه وقت رگ آن را ببرند خون از آن جستن مىكند، به بدن حيوانى كه خون جهنده ندارد برود و خون آن حيوان حساب شود پاك مىگردد و اين را انتقال گويند. پس خونى كه زالو از انسان مىمكد چون خون زالو به آن گفته نمىشود و مىگويند خون انسان است، نجس مىباشد.
مسأله 206 - اگر كسى پشهاى را كه به بدنش نشسته، بكشد و نداند خونى كه از پشه بيرون آمده از او مكيده يا از خود پشه مىباشد، پاك است و همچنين است اگر بداند از او مكيده ولى جزو بدن پشه حساب شود، اما اگر فاصله بين مكيدن خون و كشتن پشه بقدرى كم باشد، كه بگويند خون انسان است يا معلوم نباشد كه مىگويند خون پشه است يا خون انسان، نجس مىباشد.
6 - اسلام:
مسأله 207 - اگر كافر شهادتين بگويد يعنى بگويد: اشهد ان لا إله الا الله و اشهد ان محمدا رسول الله مسلمان مىشود. و بعد از مسلمان شدن، بدن و آب دهان و بينى و عرق او پاك است. ولى اگر موقع مسلمان شدن، عين نجاست به بدن او بوده، بايد بر طرف كند و جاى آن را بكشد ولى اگر پيش از مسلمان شدن عين نجاست بر طرف شده باشد، لازم نيست جاى آن را آب بكشد.
مسأله 208 - اگر موقعى كه كافر بوده لباس او با رطوبت به بدنش رسيده باشد و آن لباس در موقع مسلمان شدن در بدن او نباشد، نجس است، ولى لباسى كه در موقع مسلمان شدن در بدن او بوده است، پاك مىشود هر چند با عرق بدن او ملاقات كرده باشد.