آن به دستور شرع ممكن نباشد، چنانچه با چيزى مثل شمشير كه به واسطه تيزى آن بدن زخم مىشود به بدن حيوان زخم بزنند و در اثر زخم جان بدهد، حلال مىشود و رو به قبله بودن آن لازم نيست، ولى بايد شرطهاى ديگرى كه براى سر بريدن حيوانات گفته شد، مراعات شود.
مسأله 2594 - گوسفند يا حيوان ديگر را اگر با كارخانهها و مكينههائى كه اخيرا در بعض بلاد متعارف شده است، ذبح كنند در صورتى كه تمام شرائطى كه براى سر بريدن از قبيل بريدن (اوداج اربعه) كه مذكور گرديد (كه علت مرگ حيوان اين باشد نه قطع نخاع به وسيله برق مثلا) و رو به قبله بودن حيوان به نحوى كه ذكر شد و رو به قبله بودن ذابح و بردن نام خدا مراعات شود حلال است و اگر نه آن حيوان حرام و نجس است. و گوشتهائى كه در بازار مسلمانان فروش مىرود و احتمال داده مىشود كه بطور شرعى ذبح شده باشد، حلال و خريد و فروش آن جائز است.
مسأله 2595 - گوشتها يا مرغهاى سربريدهاى كه از بلاد كفر مىآورند، محكوم به نجاست و حرمت و مردار بودن است و خريد و فروش آنها جائز نيست مگر آن كه ذبح شرعى آنها ثابت شود.
مسأله 2596 - گوشتهائى كه از ممالك غير اسلامى مىآورند حرام و معامله آنها باطل است.
چيزهائى كه موقع سر بريدن حيوانات مستحب است مسأله 2597 - چند چيز در سر بريدن حيوانات مستحب است:
اول: موقع سر بريدن گوسفند، دو دست و يك پاى آن ببندند و پاى ديگرش را باز بگذارند و موقع سر بريدن گاو چهار دست و پايش را ببندند و دم آن را باز بگذارند و موقع كشتن شتر دو دست آن را از پائين تا زانو، يا تا زير بغل به يكديگر ببندند و پاهايش را باز بگذارند و مستحب است مرغ را بعد از سر بريدن رها كنند