و كشتى و ترن نماز بخواند، به قدرى كه ممكن است بايد در حال حركت چيزى نخواند و اگر آنها از قبله به طرف ديگر حركت كنند به طرف قبله برگردد.
مسأله 882 - نماز خواندن در اتومبيل و كشتى و ترن و مانند اينها، وقتى ايستادهاند مانعى ندارد.
مسأله 883 - روى خرمن گندم و جو و مانند اينها كه نمىشود بىحركت ماند، نماز باطل است.
شرط سوم:
مسأله 884 - آن كه در جايى نماز بخواند كه اطمينان به تمام كردن نماز داشته باشد. در جائى كه به واسطه احتمال باد و باران و زيادى جمعيت و مانند اينها، اطمينان ندارد كه بتواند نماز را تمام كند، احتياط واجب آن است كه نماز نخواند.
شرط چهارم آن كه در جائى كه ماندن در آن حرام است، مثلا زير سقفى كه نزديك است خراب شود بايد نماز نخواند و اگر بخواند باطل است.
شرط پنجم آن كه روى چيزى كه ايستادن و نشستن روى آن حرام است، مثل فرشى كه اسم خدا بر آن نوشته شده نبايد نماز بخواند اگر خواند باطل است.
شرط ششم آن كه در جائى كه سقف آن كوتاه است و نمىتواند در آنجا راست بايستد، يا به اندازهاى كوچك است كه جاى ركوع و سجود ندارد، نماز نخواند و اگر ناچار شود در چنين جائى نماز بخواند، بايد به قدرى كه ممكن است قيام و ركوع و سجود را بجا آورد.
مسأله 885 - براى رعايت ادب جلوتر از قبر پيغمبر (صلى الله عليه وآله و سلم) و امام (عليه السلام) نماز نخواند و چنانچه نماز خواندن بىاحترامى و مستلزم هتك باشد، حرام است و نماز بنابر احتياط واجب صحيح نيست.
مسأله 886 - اگر در نماز چيزى مانند ديوار بين او و قبر مطهر باشد كه بىاحترامى نشود اشكال ندارد، ولى فاصله شدن صندوق شريف و ضريح و پارچهاى كه روى آن افتاده، كافى نيست.
شرط هفتم آن كه مكان نمازگزار اگر نجس است به طورى تر نباشد كه رطوبت آن