ترك نكند.
مسأله 22 - بعد از آن كه محرمى كه وظيفهاش سر تراشيدن بود سر تراشيد، يا تقصير كردن بود تقصير كرد حلال مىشود بر او تمام چيزهائى كه حرام شده بواسطه احرام حج، مگر زن و بوى خوش، و اما صيد از دو جهت حرمت داشت: يكى آن كه در حرم صيد جائز نيست نه براى محرم و نه براى غير محرم و اين حرمت باقى است، دوم آن كه بر خصوص محرم نيز صيد جائز نيست چه در حرم باشد يا غير حرم و بعيد نيست كه بواسطه حلق يا تقصير از جهت دوم حرمت برداشته شود، پس جائز است از براى او صيد در خارج حرم.
مسائل متفرقه حلق يا تقصير در حج مسأله 1 - اگر قربانى به دليلى از روز عيد تاخير افتاد، بنابر احتياط نمىتواند حلق كند و از احرام خارج شود و بعد قربانى كند بلكه ترتيب بين قربانى و حلق و اعمال مترتبه بر آن را بايد مراعات كند على الاحوط.
مسأله 2 - تأخير حلق تا آخر ايام تشريق مانع ندارد هر چند عمدى باشد و حلق در شب هم صحيح است و كفايت مىكند.
مسأله 3 - اگر حاجى براى قربانى به كسى وكالت دهد، تا وكيل او قربانى نكرده نمىتواند حلق كند ولى اگر با اعتقاد به اين كه وكيل او براى او قربانى كرده حلق كرد بعد معلوم شد كه وكيل او هنوز قربانى نكرده، حلق مزبور كافى است و اگر بعد از حلق اعمال مكه را هم انجام داده باشد كفايت مىكند و لازم نيست آنها را اعاده كند.
مسأله 4 - كسانى كه سال اول حج آنها است و وظيفه آنها سر تراشيدن مىباشد بنابر احتياط، جايز نيست بواسطه زيادى مو، اول سر را ماشين كنند و بعد آن را بتراشند هر چند فورا بتراشند و در صورت علم و عمد كفاره دارد.
مسأله 5 - كسى كه بخواهد ديگرى را حلق نمايد نمىتواند قبل از اين كه خودش حلق يا تقصير كند سر او را بتراشد ولى مىتواند ناخن ديگرى را براى تقصير بگيرد، و ازاله موى ديگرى نيز قبل از خارج شدن از احرام جايز نيست ولو براى تقصير.