اقسام عمره مسأله 1 - عمره هم مانند حج دو قسم است: واجب و مستحب. و بر كسى كه شرائط استطاعت را داشته باشد يك مرتبه در عمر واجب مىشود و وجوب آن مانند حج فورى است و در وجوب آن استطاعت حج معتبر نيست بلكه اگر براى عمره مستطيع باشد واجب مىشود، هر چند براى حج مستطيع نباشد هم چنان كه عكس اين هم همينطور است كه اگر شخص براى حج استطاعت داشته باشد و براى عمره مستطيع نباشد بايد حج بجا آورد لكن بايد معلوم باشد كه براى كسانى كه از مكه دور هستند مثل ايرانيان كه وظيفه آنها حج تمتع است هيچ گاه استطاعت حج از استطاعت عمره و استطاعت عمره از استطاعت حج جدا نيست چون حج تمتع مركب از هر دو عمل است به خلاف كسانى كه در مكه يا قريب به آن هستند كه وظيفه آنها حج و عمره مفرده است كه نسبت به آنها استطاعت براى يكى از دو عمل تصور مىشود.
مسأله 2 - واجب است بر كسى كه مىخواهد داخل مكه شود با احرام وارد شود و براى احرام بايد نيت عمره يا حج داشته باشد و اگر وقت حج نيست و مىخواهد وارد مكه شود واجب است عمره مفرده انجام دهد و از اين حكم كسانى كه مقتضاى شغلشان اين است كه زياد وارد مكه مىشوند و از آن خارج مىشوند استثناء شده است.
مسأله 3 - تكرار عمره مانند تكرار حج مستحب است و در مقدار فاصله بين دو عمره اختلاف فرمودهاند و احوط آنست كه در كمتر از يك ماه به قصد رجاء بجا آورده شود.