مسأله 16 - واجب است بر هر مكلفى كه نماز خود را ياد بگيرد و قرائت و ذكرهاى واجب را پيش كسى درست كند كه تكليف الهى را بطور صحيح بجا آورد، خصوصا كسى كه مىخواهد به حج برود بايد نماز را تصحيح كند، چون بعضى گفتهاند اگر نماز او درست نباشد عمره او باطل است، و هم چنين حج نيز باطل است، پس علاوه بر آن كه به اين قول از حجة الاسلام برائت ذمه پيدا نمىكند ممكن است چيزهائى كه در احرام بر او حرام شده بود مثل زن و چيزهائى كه گذشت بر او حلال نشود.
مسأله 17 - اگر شخصى نتواست قرائت يا ذكرهاى واجب را ياد بگيرد بايد نماز را به هر ترتيبى كه مىتواند خودش بجا آورد و كافى است، و اگر ممكن است، كسى را به گمارد كه نماز را تلقين او كند، و احتياط آن است كه در مقام ابراهيم به شخص عادلى اقتدا كند، لكن اكتفا به نماز جماعت نكند چنانچه نائب گرفتن نيز كافى نيست.
مسأله 18 - نماز طواف را در همه اوقات مىشود خواند مگر آن كه مزاحمت كند يا وقت نماز واجب كه اگر نماز طواف بخواند موجب فوت يوميه شود پس بايد اول نماز يوميه را بخواند.
مسأله 19 - اگر كسى از روى بى مبالاتى مسامحه كرد در ياد گرفتن قرائت و ذكر واجب نماز تا وقت تنگ شد نماز را به هر نحو كه مىتواند بايد بخواند و صحيح است، لكن معصيت كار است، و احتياط آن است كه بدستور مسأله 17 عمل كند، و اگر ممكن است كسى را وادار كند كه تلقين او كند.
مسائل متفرقه نماز طواف مسأله 1 - نماز طواف استحبابى لازم نيست در نزد مقام ابراهيم باشد بلكه در هر جاى مسجد الحرام جايز است بخصوص در موقع ازدحام مناسب است مراعات ساير حجاج را بنمايند.
2 - س - كسى نماز طواف عمره را در داخل حجر اسماعيل بجا آورد و بعد از تقصير متوجه شده است، وظيفه او چيست؟
ج - بايد نماز را اعاده كند.