تبدل حج تمتع به افراد و در اينجا چند مسأله است:
مسأله 1 - اگر شخصى كه احرام عمره بسته است بواسطه عذرى دير وقت وارد مكه شد بطورى كه اگر مىخواست عمره بجا بياورد وقت وقوف به عرفات مىگذشت يا خوف داشت كه بگذرد، بايد عدول كند به حج إفراد، و پس از بجا آوردن آن عمره مفرده بجا آورد و حج او صحيح و كافى از حجة الاسلام است.
مسأله 2 - اگر زنى احرام بست و وقتى به مكه وارد شد بواسطه حيض يا نفاس نتواست طواف بجا آورد و اگر مىخواست بماند تا پاك شود ترس آن داشت كه وقت وقوف به عرفات بگذرد بدستورى كه در مسأله (1) گفته شد بايد عمل كند.
مسأله 3 - اگر بدون احرام وارد مكه شد و نبستن احرام بواسطه عذرى بوده و وقت هم تنگ باشد بايد در مكه احرام حج افراد ببندد و به دستور سابق عمل كند.
مسأله 4 - اگر از روى عمد و بى جهت احرام نبسته و عمره خود را باطل كرده و وقت تنگ شده از عمره تمتع، احتياط واجب آن است كه حج افراد بجا آورد و پس از آن عمره مفرده، و در سال ديگر حج را اعاده كند.
مسأله 5 - مراد از تنگى وقت در مسأله هاى پيش، خوف نرسيدن به وقوف اختيارى عرفه است كه از ظهر نهم ماه ذى الحجه است تا غروب.
مسأله 6 - كسى كه حج مستحب بجا مىآورد و پس از ورود به مكه ديد وقت تنگ است عدول به افراد كند و حج افراد بجا آورد، و عمره مفرده بر او واجب نيست.
مسأله 7 - كسى كه محرم شد به احرام تمتع از حج واجب و عمدا تأخير انداخت تا وقت تنگ شد بايد بدستورى كه در مسأله (4) ذكر شد عمل نمايد.
مسأله 8 - كسى كه وظيفه او حج تمتع است و در وقت احرام بستن علم پيدا كند كه اگر بخواهد عمره تمتع بجا آورد به وقوف عرفات نمىرسد مىتواند از اول محرم شود به حج افراد و آن را بجا آورد. و پس از آن عمره مفرده بجا آورد و عملش صحيح است.