كمتر انداخته بعيد نيست جواز اكتفا به كسرى جمره آخرى، و احتياط آنست كه جمره اخرى را از سر بگيرد، و احتياط بالاتر آنست كه هر سه را از سر بگيرد.
مسأله 30 - اگر بعد از گذشتن وقت هر سه روز يقين كند كه يك روز را رمى نكرده و نداند كدام روز است بايد هر سه روز را قضا كند با مراعات ترتيب، گر چه به احتمالى اكتفاء به قضاء روز آخر جائز است.
مسائل متفرقه رمى مسأله 1 - زنها و مراقبين آنها و افراد ضعيفى كه مجازند بعد از نصف شب از مشغر الحرام به منى وارد شوند اگر از رمى در روز معذورند مىتوانند شب رمى كنند بلكه زنها مطلقا مجازند همان شب رمى نمايند.
مسأله 2 - در طبقه دوم جمرات رمى جايز است و لازم نيست در طبقه اول رمى نمايند.
مسأله 3 - كسانى كه عذر دارند از اين كه روز عيد رمى كنند مىتوانند شب قبل از آن يا شب بعد از آن رمى كنند، و اگر از رمى روز يازدهم نيز معذورند مىتوانند بعد از رمى به جا روز عيد، در شب يازدهم رمى روم يازدهم را هم انجام دهند.
4 - س - كسانى كه با عذر از رمى در روز مىتوانند شب رمى كنند آيا لازم است شب رمى كنند يا مىتوانند همان روز نايب بگيرند؟
ج - مىتوانند نايب بگيرند.
5 - س - چنانچه كسانى صبح روز دهم از رمى كردن معذور باشند ولى اطمينان دارند كه بعد از ظهر خلوت است و قادر به رمى هستند، بفرمائيد از صبح مىتوانند نايب بگيرند يا بايد صبر كنند تا خلوت شود و رمى نمايند؟
ج - اگر مىتوانند در روز رمى كنند، نمىتوانند نايب بگيرند.
6 - س - آيا بدون عذر مىتوان در شب رمى كرد يا كافى نيست و اگر در شب صحيح است آيا گناهى هم مرتكب شده است، و هم چنين تأخير ذبح از روز عيد قربان هر چند صحيح است ولى آيا گناهى هم مرتكب شده است؟
ج - بدون عذر، رمى در شب واقع نمىشود، و اگر بدون عذر رمى در روز را ترك