مسائل متفرقه نيابت 1 - س - كسى مستطيع بوده و در ميقات به نيابت ديگرى محرم شده و به مكه آمده و عمره تمتع را از طرف منوب عنه انجام داده است، وظيفه او چيست؟
ج - با اين كه خودش مستطيع است نيابت او صحيح نيست و احرام او باطل است و بايد بر گردد به ميقات و از آنجا براى خودش محرم شود.
2 - س - اگر كسى كه نيابت از ديگرى گرفته و به حج آمده، از بعض اعمال معذور است آيا مىتواند در اين عمال نايب بگيرد، و آيا مىتواند پول نيابت را به ديگرى بدهد كه اصل حج را بجا آورد؟
ج - نايب شدن معذور، صحيح نيست و بايد پول را به صاحبش بر گرداند مگر اين كه از طرف صاحب پول مجاز در نايب گرفتن باشد كه در اين صورت مىتواند ديگرى را در اصل عمل حج نايب كند، و در صورتى كه بدون اجازه، نيابت را به ديگرى واگذار كرد و او عمل را انجام داد، حج از طرف منوب عنه واقع مىشود ولى پول را بايد به صاحبش برگرداند و صاحب پول ضامن چيزى نيست و اجرت نايب را بايد امر كننده بپردازد.
3 - س - از هر كاروان نوعا چند نفر از خدمه به نيابت آمدهاند و بناچار بايد نيمه شب از مشعر براى انجام كارهاى لازم در منى يا همراه ضعفا، به منى بروند، سؤال اين است كه آيا اجير شدن و نيابت آنان صحيح است يا خير؟
ج - با توجه به اين كه از معذورين هستند و نمى توانند وقوف اختيارى در مشعر را درك كنند نيابت آنان صحيح نسيت، و اگر قبل از استخدام اجير شده اند بايد حج را بجا آورند و وقوف اختيارى را درك نمايند.
4 - س - آيا شخص زنده در موردى كه مىتواند نايب بگيرد بايد از بلد نايب بگيرد يا از ميقات، و اگر ديگرى براى او نايب بگيرد كفايت مىكند يا خير؟
ج - نايب گرفتن از ميقات كفايت مىكند، و خودش بايد نايب بگيرد و نايب گرفتن ديگرى براى او كافى نيست مگر از طرف او وكالت داشته باشد.
5 - س - آيا عمره مفرده يا طواف استحبابى را مىتوانيم به نيابت چند نفر انجام دهيم، و در اعمال آن از جمله طواف نساء نيت همه بايد بشود يا نيت بعضى كافى است؟
ج - مىتوانيد به نيابت چند نفر انجام دهيد، و بايد نيت همه بشود.