6 - س - كسى كه سفر اول حج او است در وقتى كه سلمانى سر او را براى حلق مى تراشيده مشغول گرفتن ناخنهاى خود بوده و غافل بوده كه نبايد اين كار را بكند. آيا كفاره دارد يا خير؟
ج - چيزى بر او نيست.
7 - س - كسى كه در غير منى حلق نموده و اعمال مترتبه را انجام داده و پس از اين عمره مفرده انجام داده، آيا محل شده است يا خير، و عمره مفرده او صحيح است يا خير؟
ج - محل نشده است، و عمره او صحيح نيست.
8 - س - گفته مىشود كه مسلخ جديد در منى نيست و اشخاص پس از قربانى در آنجا و بيرون آمدن، پشت همانجا حلق و تقصير كردهاند، وظيفه آنان چيست؟
ج - اگر حلق و تقصير در منى نبوده بايد اعاده شود.
9 - س - در مسأله سابق كسانى كه بعد از حلق و تقصير مزبور به مكه آمدهاند و اعمال مكه از قبيل طواف و سعى و طواف نساء را انجام داده اند و بعد متوجه شدهاند كه حلق و تقصير در منى نبوده، آيا اعمال مكه آنان صحيح است؟
ج - در فرض مزبور صحيح نيست و بايد آن اعمال هم اعاده شود.
10 - س - كسى كه سال قبل هم به حج مشرف شده و حلق را در خارج منى انجام داده است و امسال هم حلق را در خارج منى نموده چه وظيفه اى دارد، اگر اعمال مكه را انجام داده صحيح است يا خير؟
ج - حلق را در منى اعاده كند و يك حلق كافى است و بعد طواف و نماز و سعى سال قبل را اعاده كند و احتياطا طواف و نماز و سعى امسال را نيز بجا آورد و بعد يك طواف نساء و نماز انجام دهد و كفايت مىكند، گر چه ظاهر اين است كه احرام براى عمره و حج امسال صحيح نبوده است.
11 - س - اگر در موردى كه حاجى بايد حلق كند بجاى حلق، تقصير كرده است وظيفهاش چيست، آيا كفاره دارد يا نه؟
ج - اگر جاهل به مسأله بوده كفاره ندارد و در فرض علم احوط است، و در فرض مسأله بنابر احتياط بايد حلق را انجام دهد و چنانچه اعمال مكه را بجا آورده اعاده كند.
12 - س - كسى كه سال دوم حج او است و سال قبل براى خودش حج نموده و