به عرفات را در روز نهم كه وقت اختيارى است و در شب دهم كه وقت اضطرارى است كفايت مىكند در صحيح بودن حج او كه وقوف اختيارى مشعر را درك كند چنانچه خواهد آمد.
مسائل متفرقه وقوف به عرفات 1 - س - حدودى كه براى عرفات و مزدلفه و منى مشخص شده است جهت انجام مناسك اعتبار دارد يا نه؟
ج - چنانچه مورد اطمينان يا تصديق اهل محل باشد معتبر است.
2 - س - كراهت صعود به جبل الرحمه، آيا قبل از نيت وقوف به عرفات است يا بعد از آن؟
ج - در وقت وقوف كراهت دارد كه از جبل بالا رود.
3 - س - شخصى وقوف اختيارى عرفات را درك كرده و قبل از رفتن به مشعر، مغمى عليه شده است. بفرمائيد اگر به همين حال تا آخر اعمال باقى باشد، وظيفه چيست؟ و اگر بعد از اغماء او را به ايران آورده باشند چه حكمى دارد، و نيز اگر بعد از ايام تشريق در ماه ذيحجه به هوش بيايد، در مكه باشد يا در ايران، چه بايد كرد؟
ج - با فرض اين كه عذر او فقط اغماء است، پس از به هوش آمدن اگر ممكن است اعمال حج را تمام كند، و در هر صورت سال بعد حج را اعاده كند، و براى احراز خروج از احرام بعد از اتمام حج، عمره مفردهاى اتيان نمايد.
4 - س - زنى كه عادت ماهانه اش مثلا شش روز بوده است، در حال عادت زنانه براى عمره تمتع محرم مىشود، و در روز هشتم ذيحجه كه روز ششم عادت او است پاك مىگردد و غسل مىكند و اعمال عمره تمتع را انجام مىدهد و براى حج تمتع محرم مىشود، ولى ظهر روز نهم در عرفه لك مىبيند و نمىداند كه آيا ادامه دارد تا پس از ده روز، تا استحاضه حساب شود و اعمال قبلى او صحيح باشد، يا قبل از تمام شدن ده روز از اول عادت قطع مىشود تا حكم حيض را داشته باشد، وظيفه او چيست؟ و در همين فرض اگر در مشعر لك ديد چه كند؟
ج - عمل به احتياط كند، و راه احتياط انجام اعمال بدون قصد تمتع و افراد بلكه به