مسأله 18 - مصدود به دشمن در حكمى كه براى مريض در مسأله پيش ذكر شده مانند او است.
مسأله 19 - كسانى كه مريض نيستند لكن به علت ديگر بعد از احرام نتوانستند به مكه بروند مثل كسى كه پايش يا كمرش شكسته يا بواسطه خونريزى ضعف بر او مستولى شده بعيد نيست حكم مريض را داشته باشند، لكن مسأله مشكل است، بنابر اين احتياط آن است كه به احرام باقى بمانند تا وقتى كه خوب شوند پس اگر حج فوت شده عمره مفرده بجا بياورند و از احرام خارج شوند، و حج اگر واجب بوده با وجود شرايط اعاده كنند.
مسأله 20 - زمانى كه بايد مريض مواعده كند براى ذبح در احرام حج، روز دهم است به احتياط واجب و بايد قرار تأخير تا ايام تشريق ندهد، و در احرام عمره تمتع احتياط آن است قبل از خروج حاج به عرفات باشد.
والحمد لله اولا و آخرا و ظاهرا و باطنا والسلام على محمد وآله الطيبين واللعن على أعدائهم أجمعين.
مسائل متفرقه محصور و مصدود 1 - س - شخصى به نيت عمره تمتع استحبابى براى يكى از معصومين " ع " يا يكى از شهدا محرم شد و طواف و نماز طواف عمره را بجا آورد و قدرت بر اتمام عمل از او سلب شد، آيا همان حكم محصور و مصدود را دارد؟
ج - اگر مريض شده يا دشمن او را منع كرده، و نمىتواند اعمال را تمام كند و نائب هم نمىتواند بگيرد، حكم محصور و مصدود را دارد.
2 - س - آيا تصادف در احرام، حصر است و بايد عملى كه محصور انجام مىدهد بجا آورد؟
ج - بلى، با شرايط معتبره در حصر، حكم مصر بر آن مترتب مىشود.
3 - س - در مناسك حكم محصور را كه بيان فرمودهايد، مربوط است به كسى كه محرم شده است و قبل از محل شدن محصور شود، در اينجا اين سؤال مطرح است كه اگر