آن مقدار دور تر نباشد از خانه كعبه (و ما بين مقام و خانه چنانچه گفتهاند تقريبا بيست و شش ذراع و نصف است) پس در همه اطراف بايد همين قدر بيشتر دور نباشد.
مسأله 2 - اگر شخص از پشت مقام ابراهيم طواف كند كه مقام ابراهيم هم داخل در طوافش شود طوافش باطل است و بايد اعاده كند.
مسأله 3 - اگر بعضى از دورها را از پشت مقام طواف كند بايد آن دور را با اعاده همان جزء تمام كند و احوط آن است كه طواف را هم اعاده كند اگر چه ظاهرا اعاده لازم نباشد، بلكه بعيد نيست كفايت اعاده همان جزء.
مسأله 4 - چون در طرف حجر اسماعيل (ع) محل طواف تنگ مىشود زيرا كه مقدار حجر از آن كاسته مىشود و چنانچه گفتهاند تقريبا شش ذراع و نيم براى محل طواف باقى مىماند بايد در طواف از آن جانب بيشتر از شش ذراع و نيم دور نشوند.
مسأله 5 - اگر از جانب حجر اسماعيل بيشتر از شش ذراع و نيم در دور زدن دور شد اظهر آنست كه آن جزء را اعاده كند و از مطاف دور بزند.
ششم - خروج طواف كننده است از خانه و آنچه از آن محسوب است.
و در اينجا چند مسأله است:
مسأله 1 - در اطراف ديوار خانه يك پيش آمدگى است كه آن را " شاذروان " گويند، و آن جزء خانه كعبه است، و طواف كننده بايد آن را هم داخل قرار دهد.
مسأله 2 - اگر كسى در بعضى از احوال بواسطه كثرت جمعيت يا غير آن بالاى شاذروان برود و دور بزند آن مقدار كه دور زده باطل است، و بايد اعاده كند.
مسأله 3 - دست به ديوار خانه كعبه گذاشتن در آن جائى كه شاذروان است جائز است، و به طواف ضرر نمىرساند گرچه احتياط مستحب ترك آن است.
مسأله 4 - در حال طواف دست گذاشتن روى ديوار حجر اسماعيل (ع) جائز است، و به طواف ضرر نمىرساند گرچه احتياط مستحب در ترك است.
هفتم - آن كه هفت شوط يعنى هفت دفعه دور بزند نه كمتر و نه زيادتر.
و در اينجا چند مسأله است:
مسأله 1 - اگر از روى عمد، طواف كننده از اول قصد كند كمتر از هفت دور بجا آورد