كارى كنند كه معلوم شود عملى شدن وصيت را اجازه دادهاند و تنها راضى بودن آنان كافى نيست. و اگر مدتى بعد از مردن او هم اجازه بدهند صحيح است. و چنانچه بعضى از ورثه اجازه و بعضى رد نمايند وصيت فقط در حصه آنهايى كه اجازه نمودهاند صحيح و نافذ است.
مسأله 2799 - اگر مصرفى را كه ميت معين كرده، از ثلث مال او بيشتر باشد، و پيش از مردن او ورثه اجازه بدهند كه وصيت او عملى شود، بعد از مردن او نمىتوانند از اجازه خود برگردند.
مسأله 2800 - اگر وصيت كند كه از ثلث او خمس و زكات يا بدهى ديگر او را بدهند و براى نماز و روزه او اجير بگيرند و كار مستحبى هم مثل اطعام به فقرا انجام دهند بايد اول به واجبات، خواه مالى باشد يا بدنى عمل نمايد و در بين واجبات ترتيب معتبر نيست، بلكه اگر وصيت او به ترتيب بوده بايد اول آن واجبى را كه مقدم داشته عمل نمايند اگر چه بدنى باشد، و هم چنين به ترتيب وصيت تا آخر واجبات، پس اگر ثلث وافى به تمام آن باشد به تمام آن بايد عمل شود و چنانچه وافى نباشد، باقيمانده اگر تماما يا قسمتى واجب مالى باشد بايد از اصل تركه براى آن بردارند عمل نمايند و اگر باقيمانده تماما يا قسمتى واجب بدنى باشد ملغى مى گردد، و چنانچه وصيت ميت به ترتيب نباشد باز واجبات مقدم بر مستحبات است ولى در اين صورت بين واجبات هيچ گونه ترتيب نيست بلكه ثلث بر تمام واجبات اعم از مالى و بدنى توزيع مىشود و چنانچه وافى به تمام آن نباشد در باقيمانده واجب مالى از اصل تركه برداشته مىشود و باقيمانده واجب بدنى ملغى مىگردد و در هر صورت عمل به مستحبات موقعى واجب است كه از ثلث علاوه بر واجبات، براى آن هم وافى باشد.
مسأله 2801 - اگر وصيت كند كه بدهى او را بدهند و براى نماز و روزه او