دست برود بايد به هر طريق كه مىتواند حج را بجا آورد، ولو با قرض گرفتن يا اجير شدن باشد و اگر رفتن به حج مستلزم مشقت و حرج باشد بنابر احتياط واجب بايد به حج برود.
مسأله 2108 - اگر در سال اولى كه مستطيع شده بدون سستى و تأخير به مكه رود و در وقت معينى كه دستور دادهاند به عرفات و مشعر الحرام نرسد چنانچه در سالهاى بعد مستطيع نشود حج بر او واجب نيست ولى چنانچه از سالهاى پيش مستطيع بوده و نرفته به هر طريق كه مىتواند بايد حج بجا آورد.
مسأله 2109 - اگر در سال اولى كه مستطيع شده حج نكند و بعد بواسطه پيرى يا مرض و ناتوانى نتواند حج نمايد و نا اميد باشد از اين كه بعدا خودش حج كند، بايد ديگرى را از طرف خود بفرستد تا برايش حج انجام دهد بلكه اگر در سال اولى كه به قدر رفتن حج مال پيدا كرده، بواسطه پيرى يا مرض يا ناتوانى نتواند حج كند احتياط مستحب آن است كه كسى را از طرف خود بفرستد كه حج نمايد.
مسأله 2110 - كسى كه از طرف ديگرى براى حج اجير شده، بايد طواف نساء را از طرف او بجا آورد و اگر بجا نياورد، زن بر آن اجير حرام مىشود.
مسأله 2111 - اگر طواف نساء را درست بجا نياورده يا فراموش كند، چنانچه بعد از چند روز يادش بيايد و از بين راه برگردد و بجا آورد، صحيح است.
احكام خريد و فروش چيزهايى كه در خريد و فروش مستحب است مسأله 2112 - ياد گرفتن احكام معاملات به قدرى كه مورد احتياج است لازم است، و مستحب است فروشنده بين مشترى ها در قيمت جنس فرق نگذارد و در قيمت جنس سخت گيرى نكند، و كسى كه با او معامله كرده اگر پشيمان شود و از