مال دارد يا احتمال مىدهد كسى آنها را ادا نمايد، و يا از هر راه ديگر كه فراغ ذمه بر او حاصل شود بايد وصيت كند، و همچنين است اگر حج بر او واجب باشد.
مسأله 2779 - كسى كه نشانههاى مرگ را در خود مىبيند اگر نماز و روزه قضا دارد بايد وصيت كند كه از مال خودش براى آنها اجير بگيرند بلكه اگر مال هم نداشته باشد ولى احتمال بدهد كسى بدون آن كه چيزى بگيرد آنها را انجام مىدهد باز هم واجب است وصيت نمايد، و اگر قضاى نماز و روزه او به تفصيلى كه در بحث نماز قضا گفته شده بر پسر بزرگترش واجب باشد به او اطلاع دهد يا وصيت كند كه براى او بجا آورند.
مسأله 2780 - كسى كه نشانههاى مرگ را در خود مىبيند اگر مالى پيش كسى دارد يا در جائى پنهان كرده است كه ورثه نمىدانند چنانچه به واسطه ندانستن حقشان از بين برود بايد به آنان اطلاع دهد و لازم نيست براى بچههاى صغير خود قيم و سرپرست معين كند ولى در صورتى كه بدون قيم مالشان از بين مىرود يا خودشان ضايع مىشوند بايد براى آنان قيم امينى معين نمايد.
مسأله 2781 - وصى بايد عاقل و مورد اطمينان باشد. و اگر وصيت كننده مسلمان باشد چنانچه عمل به وصيت موجب استيلاء به ورثهاى كه در اين فرض طبعا مسلمان خواهند بود باشد، لازم است و حتى، مسلمان باشد و بنابر احتياط واجب وصى بايد بالغ باشد.
مسأله 2782 - اگر كسى چند وصى براى خود معين كند، چنانچه اجازه داده باشد كه هر كدام به تنهايى به وصيت عمل كنند. لازم نيست در انجام وصيت از يكديگر اجازه بگيرند و اگر اجازه نداده باشد، چه گفته باشد كه همه با هم به وصيت عمل كنند، يا نگفته باشد، بايد با نظر يكديگر به وصيت عمل نمايند، و اگر حاضر نشوند كه با يكديگر به وصيت عمل كنند، و در تشخيص مصلحت اختلاف