9 - شراب مسأله 115 - شراب و هر چيزى كه انسان را مست كند، چنانچه به خودى خود روان باشد، نجس است و اگر مثل بنگ و حشيش، روان نباشد اگر چه چيزى در آن بريزند كه روان شود، پاك است.
مسأله 116 - الكل صنعتى كه براى رنگ كردن درب و ميز و صندلى و مانند اينها به كار مىبرند اگر انسان نداند از چيزى كه مست كننده و روان است درست كردهاند، پاك مىباشد.
مسأله 117 - اگر انگور و آب انگور به خودى خود جوش بيايد، حرام، ولى نجس نيست و اگر به واسطه پختن جوش بيايد خوردنش حرام ولى نجس نيست.
مسأله 118 - خرما و مويز و كشمش و آب آنها اگر جوش بيايند پاك، و خوردن آنها حلال است.
10 - فقاع مسأله 119 - فقاع كه از جو گرفته مىشود و به آن آب جو مىگويند نجس است، ولى آبى كه به دستور طبيب از جو مىگيرند و به آن ماء الشعير مىگويند پاك مىباشد.
عرق جنب از حرام مسأله 120 - عرق جنب از حرام، نجس نيست، ولى احتياط واجب آن است كه با بدن يا لباسى كه به آن آلوده شده، نماز نخوانند.
مسأله 121 - اگر انسان در موقعى كه نزديكى با زن، حرام است (مثلا در روزه ماه رمضان) با زن خود نزديكى كند بنابر احتياط واجب بايد از عرق خود در نماز اجتناب نمايد.
مسأله 122 - اگر جنب از حرام نتواند غسل نمايد و عوض غسل، تيمم نمايد بنابر احتياط واجب بايد از عرق خود در نماز اجتناب نمايد.