ماندن در آن حرام است (مثلا جائى كه خطر خراب شدن سقف يا ريزش كوه و آمدن سيلاب دارد يا وسط جاده اتوبان كه بار ترافيك سنگين دارد مخصوصا در شب و...) نبايد نماز بخواند ولى اگر خواند نمازش صحيح است ليكن مرتكب حرام شده است. و هم چنين روى چيزى كه ايستادن و نشستن روى آن حرام است مانند فرش يا روزنامهاى كه اسم خدا و آيات قرآن بر آن نوشته شده نبايد نماز بخواند ولى اگر خواند نمازش صحيح است اما مرتكب حرام شده است.
شرط سوم:
در جائى نماز بخواند كه بتواند واجبات را انجام دهد.
مسأله 897 - در جائى كه سقف آن كوتاه است و نمى تواند در آنجا راست بايستد يا به اندازهاى كوچك است كه جاى ركوع و سجود ندارد نبايد نماز بخواند، و اگر ناچار است كه در چنين جائى نماز بخواند بايد قدرى كه ممكن است قيام و ركوع و سجود را بجا آورد.
مسأله 898 - انسان بايد رعايت ادب را بكند و جلوتر از قبر پيغمبر و امام عليه السلام نماز نخواند و چنانچه نماز خواندن بى احترامى باشد حرام است و نماز هم باطل است، اما مساوى قبر مطهر معصوم نماز خواندن باطل نيست گرچه احترام معصوم و رعايت ادب پسنديده و خوب است.
مسأله 899 - اگر در نماز چيزى مانند ديوار بين او و قبر مطهر معصوم حائل باشد كه بى احترامى نشود اشكال ندارد ولى فاصله شدن صندوق شريف و ضريح و پارچهاى كه روى آن افتاده كافى نيست.
شرط چهارم:
مسأله 900 - مكان نمازگزار اگر نجس است نبايد بطورى تر باشد كه رطوبت آن به بدن يا لباس او برسد مگر نجاستى باشد كه در نماز معفو است. ولى