احكام شير دادن مسأله 2532 - اگر زنى بچهاى را با شرايطى كه در مسأله (2542) گفته خواهد شد، شير دهد، آن بچه به اين عده محرم مىشود: اول: خود زن و او را مادر رضاعى مىگويند. دوم: شوهر زن كه شير مال او است و او را پدر رضاعى مىگويند. سوم: پدر و مادر آن زن هر چه بالا روند، اگر چه پدر و مادر رضاعى او باشند. چهارم: بچههايى كه از آن زن به دنيا آمدهاند، يا به دنيا مىآيند. پنجم:
بچههاى اولاد آن زن هر چه پائين روند، چه از اولاد او به دنيا آمده، يا اولاد او آن بچهها را شير داده باشند. ششم: خواهر و برادر آن زن اگر چه رضاعى باشند. يعنى بواسطه شير خوردن، با آن زن خواهر و برادر شده باشند. هفتم: عمو و عمه آن زن اگر چه رضاعى باشند. هشتم: دايى و خاله آن زن اگر چه رضاعى باشند.
نهم: اولاد شوهر آن زن كه شير مال آن شوهر است، هر چه پايين روند، اگر چه اولاد رضاعى او باشند. دهم: پدر و مادر شوهر آن زن كه شير مال آن شوهر است، هر چه بالا روند، يازدهم: خواهر و برادر شوهرى كه شير مال او است اگر چه خواهر و برادر رضاعى او باشند. دوازدهم: عمو و عمه و دايى و خاله مادر و شوهرى كه شير مال او است هر چه بالا روند، اگر چه رضاعى باشند.
و نيز عده ديگرى هم كه در مسائل بعد گفته مىشود، بواسطه شير دادن محرم مىشوند.
مسأله 2533 - اگر زنى بچهاى را با شرايطى كه در مسأله (2542) گفته مىشود شير دهد، پدر آن بچه نمىتواند با دخترهايى كه از آن زن به دنيا آمدهاند ازدواج كند. و نيز نمىتواند دخترهاى شوهرى را كه شير مال او است براى خود عقد نمايد بلكه احتياط واجب آن است كه دخترهاى رضاعى او را هم براى