مسأله 2350 - اگر مقدارى پول به كسى بدهد كه بعد از چند روز در شهر ديگر زيادتر بگيرد، مثلا نهصد و نود تومان بدهد كه بعد از ده روز در شهر ديگر هزار تومان بگيرد ربا و حرام است، ولى اگر كسى كه زيادى را مىگيرد در مقابل زيادى جنس بدهد يا عملى انجام دهد اشكال ندارد.
مسأله 2351 - اگر كسى از ديگرى طلبى دارد كه وزنى و پيمانهاى نيست مىتواند آن را به شخص بدهكار يا ديگرى به كمتر فروخته ووجه آن را نقدا بگيرد بنابر اين در زمان حاضر برات يا سفتههائى كه طلبكار از بدهكار گرفته است مىتوانند آنها را به بانك يا به شخص ديگر به كمتر از طلب خود بفروشد و باقى وجه را نقدا بگيرد زيرا كه اسكناسهاى معمولى با وزن و پيمانه معامله نمىشود.
احكام حواله دادن مسأله 2352 - اگر انسان، طلبكار خود را حواله بدهد كه طلب خود را از ديگرى بگيرد و طلبكار قبول نمايد، بعد از آن كه حواله درست شد، كسى كه به او حواله شده بدهكار مىشود، و ديگر طلبكار نمىتواند طلبى را كه دارد از بدهكار اولى مطالبه نمايد.
مسأله 2353 - بدهكار و طلبكار و كسى كه سر او حواله شده، بايد مكلف و عاقل باشند و كسى آنها را مجبور نكرده باشد، و نيز بايد سفيه نباشد، يعنى مال خود را در كارهاى بيهوده مصرف نكنند.
و نيز اگر مجتهد جامع الشرائط كسى را به واسطه ورشكستگى از تصرف در اموالش جلوگيرى كرده باشد نمىشود او را حواله بدهند كه طلبش را از ديگرى بگيرد، و خودش هم نمىتواند به كسى حواله بدهد، ولى اگر سر كسى حواله بدهد كه به او بدهكار نيست اشكال ندارد.