نجس شود نجاستش را بر طرف نمايند، مگر آن كه واقف آن را جزء مسجد قرار نداده باشد.
مسأله 918 - اگر نتواند مسجد را تطهير كند يا كمك لازم داشته باشد و پيدا نكند تطهير مسجد بر او واجب نيست ولى بنا بر احتياط واجب بايد به كسى كه مىتواند تطهير كند اطلاع دهد.
مسأله 919 - اگر جائى از مسجد نجس شود كه تطهير آن بدون كندن يا خراب كردن ممكن نيست بايد آنجا را بكنند، يا اگر خرابى زياد لازم نمىآيد خراب نمايند. و پر كردن جائى كه كنده اند و ساختن جائى كه خراب كردهاند واجب نيست، ولى اگر آن كس كه نجس كرده بكند يا خراب كند در صورت امكان بايد پر كند و تعمير نمايد.
مسأله 920 - اگر مسجدى را غصب كنند و بجاى آن خانه و مانند آن بسازند يا در طرح توسعه و تعريض كوچه و خيابانهاى شهر و روستا قسمتى از مسجد در كوچه و خيابان واقع شود بطورى كه ديگر مسجد به آن نگويند باز هم بنابر احتياط واجب نجس كردن آن حرام و تطهير آن واجب است.
مسأله 921 - جسد ميت را پيش از غسل دادن در مسجد گذاشتن اگر موجب سرايت نجاست به مسجد يا مستلزم بى احترامى به مسجد نباشد مانعى ندارد ولى بهتر آن است كه جنازه ميت را در مسجد نگذارند اما بعد از غسل بى اشكال است.
مسأله 922 - نجس كردن حرم پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله و سلم و حرم امامان عليه السلام حرام است، و اگر نجس شود چنانچه نجس ماندن آن بى احترامى باشد تطهير آن واجب است، بلكه احتياط مستحب آن است كه اگر بى احترامى هم نباشد آن را تطهير كنند.
مسأله 923 - اگر حصير يا فرش مسجد نجس شود، بنابر احتياط واجب بايد آن را آب بكشند ولى چنانچه بواسطه آب كشيدن خراب مىشود و بريدن