بداند كه قلبا راضى نيست، نماز خواندن در ملك او باطل است. و اگر اجازه ندهد و انسان يقين كند كه قلبا راضى است نماز صحيح است.
مسأله 888 - تصرف در ملك ميتى كه خمس يا زكات بدهكار است حرام و نماز در آن باطل است مگر آن كه بنا داشته باشند كه آن بدهكاريها را بدهند.
مسأله 889 - تصرف در ملك ميتى كه به مردم بدهكار است، حرام و نماز در آن باطل است و اين در صورتى است كه بدهكارى به اندازه همه مال باشد.
ولى تصرفات جزئى مانند تجهيز ميت (يعنى خرج كفن و دفن) بطور متعارف از طرف ورثه مانع ندارد. ولى اگر بدهكارى او كمتر از مالش باشد و بدانند چون بدهكارى او كم است طلبكار يا طلبكاران راضى هستند و ورثه هم تصميم داشته باشند كه بدون مسامحه بدهى او را بدهند، تصرف در آن ملك و نماز خواندن در آن اشكال ندارد ليكن در اين صورت بنابر احتياط واجب بايد از ولى ميت هم اجازه بگيرند مسأله 890 - اگر ميت قرض نداشته باشد ولى بعضى از ورثه او صغير يا ديوانه يا غائب باشند، تصرف در ملك او حرام و نماز در آن باطل است ولى تصرفات جزئى كه براى كفن و دفن معمول است اشكال ندارد.
مسأله 891 - نماز خواندن در اماكن عمومى مانند هتلها، مسافرخانهها و حمامها كه براى ورود مسافران و مشتريان آماده است اشكال ندارد ولى نماز خواندن براى ديگران كه مسافر و مشترى آن اماكن نيستند اگر قرينهاى كه دلالت بر رضايت صاحب آن بكند وجود داشته باشد مانع ندارد، اما نماز خواندن در اماكن خصوصى بدون اجازه ملك جايز نيست ولى اگر اجازه تصرفات ديگرى دهد كه معلوم شود براى نماز خواندن نيز راضى است مىتواند در آنجا نماز بخواند مثل اين كه كسى را براى صرف غذا و استراحت دعوت كند كه مسلما براى نماز نيز رضايت دارد.