(سلام الله عليهم) مرتبط مىشود، مىگردد.
چنان كه شامل موضوع معاد كه با مسأله شناخت حقيقت مرگ و عالم برزخ و بازگشت روح به بدن در روز قيامت و خصوصيات حشر و نشر و حساب و ميزان و صراط و بهشت و جهنم ارتباط پيدا مىكند، مىشود.
اين 5 موضوع كه از آن به اصول دين تعبير مىشود، قسمت اول احكام دين مقدس اسلام است و ياد گرفتن آنها براى هر كسى به فراخور درك او و بر اساس منطق و برهان لازم است.
دسته دوم: كه احكام اخلاقى است بطور خلاصه اين است كه: روحيات انسانها چون در اعمال آنها تأثير مستقيم دارد، لذا تنها راه اصلاح و تكامل آنها پس از تكميل عقايد اسلامى، تهذيب اخلاق است كه در نتيجه آن روحيات پست مانند:
بخل، حسد، تكبر، خودپسندى، غرور و امثال اينها از مزرعه روح آنها زدوده شود و در اين مزرعه پر استعداد و شايسته بذرهاى صفات نيك از قبيل تواضع، كرم شجاعت، سخاوت، صبر و صدق كشته شود و هدف مقدس پيغمبر بزرگوار اسلام (صلى الله عليه وآله) كه فرمودند: (بعثت لأتمم مكارم الأخلاق) يعنى: انگيزه بعثت من، تكميل اخلاق نيك انسانها است، تأمين گردد.
و عهده دار اين طايفه از احكام اسلامى، علم اخلاق است و بر ما لازم است كه در راه فرا گرفتن آن نيز كوشا باشيم.
دسته سوم: احكام عملى است كه گستردگى بيشترى دارد، زيرا احكام و قوانينى است كه كليه اعمال انسانها را: سياسى، عبادى، قضايى، جزايى، اقتصادى، فردى و اجتماعى زير پوشش خود قرار مىدهد و رسالههاى عمليه با اين دسته از احكام خداوند ارتباط دارد.
در رابطه با اين طايفه از احكام الهى توجه به اين دو مطلب لازم است:
1 - قوانين و احكام خداوند بطور عمده، منبع و مدركى جز قرآن مجيد