به حج نيز رفته است، تكليف او چيست؟ آن غسلهائى كه يقينا انجام داده است، حيض و جمعه بوده است با توجه به موارد ياد شده فوق اين سئوالها مطرح است:
1 - وضع نماز و روزه و كليه عباداتى كه بعد از بلوغ تاكنون انجام داده است چيست؟
2 - آيا در زمان حال محرم است، و به صورت احرام وارد مكه و خارج شده است؟ و در صورت محرم بودن آيا تا زمانى كه اعاده حج نكند، جميع محرمات كه در آن ايام حرام است بر اين شخص حرام مىباشد يا خير؟
3 - در صورتى كه فقط حجش باطل باشد ولى محرم نباشد چگونه مىتواند با وضع اعزام حجاج به بيت الله الحرام كه چند سال يك بار اين توفيق حاصل مىشود، اعاده حج كند؟
ج - اگر يقين دارد كه جنب شده، بدون غسل جنابت نماز و طواف او صحيح نيست و غسلهاى ديگر كفايت از غسل جنابت نمىكند، و در فرض مسأله نمازهائى را كه با اين حال خوانده بايد قضا كند، و اگر نمىدانسته جنب است و روزه گرفته روزههاى او صحيح است و قضا ندارد، و حج در مفروض سؤال صحيح است ولى طوافهاى عمره و حج و نساء و نمازهاى آنها را بايد دو مرتبه بجا آورد، و اگر خودش نمىتواند برود براى آنها نايب بگيرد، و تا طواف حج و طواف نساء و نماز آنها را انجام نداده يا با عدم قدرت، نايب او بجا نياورده بايد از بوى خوش و ازدواج و محرماتى كه با طواف نساء حلال مىشود، اجتناب نمايد.
42 - س - شخصى در اثناء طواف، محدث شده و خجالت كشيده بگويد و با همين حالت اعمال را تمام كرده و به ايران باز گشته، مستدعى است بفرمائيد:
1 - حجش چه صورت دارد؟
2 - اگر اعاده لازم است، آيا مىتواند نايب بگيرد يا بايد شخصا انجام دهد؟
ج - اگر با اعتقاد صحت، اعمال را اتمام كرده حجش صحيح است و بايد طواف و نماز آن را اعاده كند، و اگر خودش نمىتواند برود بايد نايب بگيرد، و اگر در فرض مزبور حدث بعد از شوط چهارم باشد به تفصيل مذكور در مناسك طواف را تدارك كند، و چنانچه كار او عمدى بوده يا با ترديد و عدم اعتقاد به صحت انجام داده، شقوق و صورى