دارد كه در بعض آنها صحت حج مشكل است.
43 - س - ما در شب، ساعت 9 از مسجد شجره براى زيارت و انجام اعمال به سوى مكه حركت كرديم، در نزديكى اذان صبح به كعبه رسيديم، و چون زائران قبلى مشغول نماز صبح بودند سرپرست كاروان از ما تقاضا كرد مقدار كمى صبر كنيم تا پس از نماز ما را طواف دهد، ولى در اين مهلت به علت خستگى زياد چند بار من خوابم برد چون آب در دسترس خود نمىديدم و جائى را نمىشناختم، روى ريگهاى اطراف باغچه تيمم كردم و طواف و نماز آن را انجام دادم، آيا عمل حج من با اين توصيف صحيح است يا نه؟
ج - با اين كه براى شما امكان داشته كه وضو بگيريد ولو به اين نحو كه به منزل برويد و مثلا براى روز بعد اعمال را انجام دهيد، تيمم صحيح نبوده است، و اگر عمل شما با اعتقاد به صحت بوده از احرام خارج شده ايد و فقط بايد طواف و نماز را اعاده كنيد، و اگر خودتان نمىتوانيد برويد بايد نايب بگيريد.
44 - س - اگر كسى قبل از حجر الاسود طواف را شروع نمود و به همانجا ختم كرد، آيا طوافش باطل است؟
ج - بلى، طواف باطل است.
45 - س - اگر در هنگام خروج از مطاف، بعد از پايان هفت شوط مقدارى مسافت را به قصد جزئيت بجا بياورد، آيا مبطل طواف است؟
ج - اگر عمدى باشد مبطل است، و در صورت سهو قطع كند، و طوافش صحيح است.
46 - س - شخصى بيش از چهار شوط از طواف انجام نداد، و بدون اين كه نماز طواف را بخواند سعى را شروع كرد و يكى دو شوط از سعى را انجام نداده تقصير نمود و از احرام خارج شد، تكليف او چيست؟
ج - اگر اين شخص قصد هفت شوط طواف يا سعى را نداشته، عملش باطل است و بايد اتمام اعمال را اعاده كند.
47 - س - كسى نتوانسته است بيش از دو شوط از طواف خود را انجام دهد، و بقيه اشواط را ديگرى به جاى او انجام داده است، وظيفه او چيست؟
ج - با فرض عذر حتى در آينده عمل مزبور صحيح است و نماز را بخواند.