در بازار اسلام گرفته شود اشكال ندارد ولى اگر انسان بداند كه آن مسلمان آن را از دست كافر گرفته و تحقيق نكرده كه از حيوانى است كه به دستور شرع كشته شده يا نه، معامله آن باطل و حرام و محكوم به نجاست است و اگر از دست مسلمانان در بازار كفار گرفته شود بنابر احتياط لازم معامله آن باطل است مگر آن كه مسلمان با آن معامله پاك بودن كند و احتمال بدهيم كه پاك بودن آن را به دست آورده است.
مسأله 2059 - خريد و فروش مسكرات حرام و معامله آنها باطل است.
مسأله 2060 - فروختن مال غصبى باطل است و فروشنده بايد پولى را كه از خريدار گرفته به او برگرداند، مگر اين كه مالك آن مال، اين معامله را امضا و قبول كند كه در اين صورت معامله صحيح است.
مسأله 2061 - اگر مشترى در حقيقت قصد معامله دارد ولى قصدش اين است كه پول جنسى را كه مىخرد ندهد اين قصد به صحت معامله ضرر نمىرساند و لازم است پول آن را به فروشنده بدهد و همچنين اگر قصد داشته باشد كه پول جنسى را كه به ذمه خريده بعدا از حرام بدهد، معامله صحيح است، ولى بايد مقدارى را كه بدهكار است از مال حلال بدهد.
مسأله 2062 - خريد و فروش آلات لهو مثل تار و ساز حتى سازهاى كوچك حرام است.
مسأله 2063 - اگر چيزى را كه مىشود استفاده حلال از آن ببرند به قصد اين بفروشد كه آن را در حرام مصرف كنند مثلا انگور را با اين قصد بفروشد كه از آن شراب تهيه نمايند، معامله آن حرام و باطل است.
مسأله 2064 - ساختن مجسمه حرام است ولى خريد و فروش آن و صابون يا چيزهاى ديگرى كه روى آن مجسمه دارد، اشكال ندارد.
مسأله 2065 - خريدن چيزى كه از قمار، يا دزدى، يا از معامله باطل تهيه شده باطل و تصرف در آن مال حرام است. و اگر كسى آن را بخرد، بايد به صاحب اصليش برگرداند.