دهد، چيزى از آلودگى در وجود او نمىماند.
بعد از آن فرمودند: حق نماز را افرادى شناختند كه هرگز اشتغالات و سرگرميها و زينتها و زيورهاى دنيا آنان را از نماز غافل نمىكند كه خداوند درباره آنان فرمودند: رجال لا تلهيهم تجارة ولا بيع عن ذكر الله واقام الصلاة (سوره نور، آيه 37) يعنى مردانى كه تجارت و خريد و فروش آنان را از ياد خداوند و نماز خواندن مشغول و غافل نمىسازد) نماز را بايد بطور كامل، يعنى بايد سعى كرد نماز را مطابق موازين اسلامى بجا آورد كه اين موضوع يكى از علايم كمال يك مسلمان است.
هارون بن خارجه كه يكى از رجال حديث است، مىگويد: در محضر حضرت صادق (عليه السلام) نام مردى از دوستان خود را بردم و از او به عنوان داشتن كمالات انسانى و اسلامى، ستايش كردم، حضرتش در اين مورد از من پرسيدند:
(كيف صلوته) يعنى نماز او چگونه است؟ كه از اين بيان اين مطلب به دست مىآيد كه شخص در صورتى قابل ستايش و تمجيد است كه نمازش كامل باشد.
و نيز حضرت صادق (عليه السلام) فرمود: نخستين عملى كه در روز قيامت مورد محاسبه الهى قرار مىگيرد نماز است كه اگر آن مورد قبول واقع شد و با موازين اسلامى مطابق گرديد ساير اعمال نيز مورد قبول واقع مىشود و اگر آن مردود شد، اعمال ديگر نيز مردود مىگردد.
حضرت پيغمبر (صلى الله عليه وآله) نيز فرمودند: در روز قيامت كه بنده خداوند به پيشگاه خداوند خوانده مىشود نخستين چيزى كه در رابطه با آن، آن بنده مورد سؤال قرار مىگيرد نماز است كه اگر آن را درست و كامل به جا آورده است نجات پيدا مىكند و اگر نه در آتش دوزخ افكنده مىشود).