اجمالا و شرط نيست اسم او را ذكر كند گرچه مستحب است.
مسأله 4 - ذمه منوب عنه فارغ نمىشود مگر به اين كه نائب، عمل را صحيحا انجام دهد. بلى اگر نائب بعد از احرام و دخول حرم بميرد از منوب عنه مجزى است و در اجراء اين حكم در حج تبرعى اشكال است بلكه در غير حجة الاسلام خالى از اشكال نيست.
مسأله 5 - لباس احرام و پول قربانى در حج نيابى بر اجير است مگر در صورتى كه شرط شده باشد كه مستأجر بدهد و همچنين اگر اجير موجبات كفاره را انجام دهد كفاره بر عهده خود او است نه مستأجر.
مسأله 6 - نائب در طواف نساء نيز بايد قصد منوب عنه نمايد و احتياط استحبابى آن است كه به قصد ما في الذمه بجا آورد.
مسأله 7 - اگر نائب طواف نساء را صحيحا انجام ندهد زن بر او حلال نمىشود و بر منوب عنه چيزى نيست.
مسأله 8 - استيجار كسى كه وقتش از اتمام حج تمتع ضيق شده و وظيفه او عدول به افراد است براى كسى كه وظيفه او حج تمتع است صحيح نيست بلى اگر در سعه وقت او را اجير كرد و بعد وقت ضيق شد بايد عدول كند و بنابر احتياط از منوب عنه مجزى نيست.
مسأله 9 - در حج واجب نيابت يك نفر از چند نفر در يك سال جايز نيست و در غير واجب مانع ندارد.
مسأله 10 - كسى كه حج بر او مستقر شده يعنى سال اول استطاعت حج نرفته اگر بواسطه مرض، يا پيرى قدرت رفتن ندارد يا رفتن براى او حرج و مشقت دارد واجب است نائب بگيرد، در صورتى كه اميد خوب شدن و قدرت پيدا كردن نداشته باشد، و به احتياط واجب بايد فورا نائب بگيرد و اگر مستقر نشده باشد بر او اقوى عدم وجوب است.
مسأله 11 - بعد از آن كه نائب عمل را بجا آورد، حج از معذور ساقط مىشود و لازم نيست خودش حج كند اگر چه عذرش بر طرف شود و اما اگر قبل از اتمام حج عذر