حيوان حلال گوشتى كه اهلى بوده و بعدا وحشى شده مثل گاو و شتر اهلى كه فرار كرده و وحشى شده است، و به سهولت ذبحش ميسر نيست اگر به دستورى كه بعدا گفته مىشود آنها را شكار كنند پاك و حلال است، ولى حيوان حلال گوشت اهلى مانند گوسفند و مرغ خانگى و حيوان حلال گوشت وحشى كه بواسطه تربيت كردن اهلى شده است و ذبحش به سهولت ممكن است با شكار كردن پاك و حلال نمىشود.
مسأله 2653 - حيوان حلال گوشت وحشى در صورتى با شكار كردن پاك و حلال مىشود كه بتواند فرار كند يا پرواز نمايد بنابر اين بچه آهو كه نمىتواند فرار كند و بچه كبك كه نمىتواند پرواز نمايد، با شكار كردن پاك و حلال نمىشود و اگر آهو و بچهاش را كه نمىتواند فرار كند، با يك تير شكار نمايند آهو حلال و بچهاش حرام است.
مسأله 2654 - حيوان حلال گوشتى كه مانند ماهى خون جهنده ندارد، اگر به خودى خود در آب بميرد يا به غير دستور شرعى كه در صيد ماهى گفته مىشود آن را بكشند پاك است، ولى گوشت آن را نمىشود خورد.
مسأله 2655 - حيوان حرام گوشتى كه خون جهنده ندارد، مانند مار، با سر بريدن حلال نمىشود، ولى مرده آن پاك است. چه خودش بميرد يا سرش را ببرند.
مسأله 2656 - سگ و خوك بواسطه سر بريدن و شكار كردن پاك نمىشوند و خوردن گوشت آنها هم حرام است. و حيوان حرام گوشتى را كه درنده و گوشتخوار است مانند گرگ و پلنگ اگر به دستورى كه گفته مىشود سر ببرند، يا با تير و مانند آن شكار كنند پاك است، ولى گوشت آن حلال نمىشود، و اگر با سگ شكارى آن را شكار كنند، پاك شدن بدنش هم اشكال دارد.
مسأله 2657 - فيل و خرس و بوزينه و موش و حيواناتى كه مانند سوسمار در