نخوانده است، قضا ندارد.
مسأله 1393 - اگر بعد از وقت نماز بفهمد نمازى را كه خوانده باطل بوده، بايد قضاى آن را بجا آورد.
مسأله 1394 - اگر بچه قبل از تمام شدن وقت ولو به مقدار يك ركعت بالغ شود، نماز به نحو اداء بر او واجب است و چنانچه ترك نمايد، قضاء آن نماز بر او واجب است و همچنين اگر زن حائض يا نفساء قبل از تمام شدن وقت، عذر آنان بر طرف شود.
مسأله 1395 - بر شخصى كه نماز جمعه واجب است چنانچه آن را در وقتش انجام ندهد لازم است نماز ظهر را بخواند و چنانچه نماز ظهر را هم ترك كرد بايد قضاء نماز ظهر را بجا آورد.
مسأله 1396 - قضاء نمازهاى واجب را در هر وقتى از شبانهروز مىتوان انجام داد چه در سفر و چه در حضر، لكن در حضر چنانچه بخواهد نماز در سفر را قضا كند بايد به صورت قصر قضا كند و بر عكس چنانچه بخواهد در سفر نماز قضا شده در حضر را انجام دهد بايد به صورت تمام قضا كند.
مسأله 1397 - چنانچه نماز در مكانهايى كه مانند مسجد الحرام مكلف مخير بين قصر و اتمام است خوانده نشود، احتياط واجب آن است كه چنانچه در غير آن امكنه قضاء كند به صورت قصر انجام دهد و چنانچه در همان امكنه بخواهد قضا كند مخير است بين قصر و اتمام.
مسأله 1398 - كسى كه نماز قضا دارد بايد در خواندن آن سستى نكند لكن واجب نيست فورا آن را انجام دهد.
مسأله 1399 - كسى كه نماز قضا دارد مىتواند نماز مستحبى بخواند.
مسأله 1400 - احتياط واجب، رعايت ترتيب در قضاء نمازهاى يوميه است، و در نمازهايى كه در اداء آنها ترتيب لازم است مانند نماز ظهر و عصر،