مسأله 7 - بعد از آن كه طفل محرم شد يا او را محرم كردند بايد ولى، او را از محرمات احرام باز دارد، و اگر مميز نيست خود ولى حفظ كند او را از محرمات.
مسأله 8 - بعد از اين كه طفل محرم شد اگر محرمات احرام را بجا آورد يا ولى، او را از آنها باز نداشت كفاره بر ولى طفل است نه بر مال طفل بنابر اقوى در صيد و بنابر احتياط واجب در غير آن نيز.
مسأله 9 - گوسفند قربانى براى حج بر عهده ولى طفل است.
مسأله 10 - تمام اعمال حج و عمره را بايد ولى، طفل را وادار كند كه بجا آورد و اگر نمىتواند ولى او به نيابت طفل بجا آورد.
مسأله 11 - اگر طفل نا بالغ قبل از اين كه در ميقات محرم شود بالغ شد حج او حجة الاسلام است اگر از همانجا كه محرم مىشود مستطيع باشد.
3 - حريت 4 - استطاعت از جهت مال و صحت بدن و توانائى و باز بودن راه و آزادى آن و وسعت وقت و كفايت آن.
مسأله 1 - استطاعت از جهت مال يعنى داشتن زاد و راحله كه توشه راه و مركب سوارى است و چنانچه عين آنها را ندارد كافى است چيزى مثل پول يا متاع ديگر داشته باشد كه ممكن است آن را صرف در تهيه آنها نمايد و شرط است كه مخارج برگشتن را نيز داشته باشد. و امور ديگرى در استطاعت معتبر است كه در مسائل آينده بيان مىشود.
مسأله 2 - شرط است در وجوب حج، علاوه بر مصارف رفتن و برگشتن اين كه ضروريات زندگى و آنچه را در معيشت به آن نياز دارد داشته باشد، مثل خانه مسكونى و اثاث خانه و وسيله سوارى و غير آن در حدى كه مناسب با شأن او باشد و چنانچه عين آنها را ندارد، پول يا چيزى كه بتواند آنها را تهيه كند داشته باشد.
مسأله 3 - اگر ضروريات زندگى يا پول آنها را در حج صرف كند از حجة الاسلام كفايت نمىكند.
مسأله 4 - كسى كه نياز به ازدواج دارد و براى آن پول لازم دارد، در صورتى مستطيع