مسأله 5 - اگر كسى لبيك واجب را نگفت چه بواسطه عذرى و چه بدون عذر چيزهائى كه بر محرم حرام است بر او حرام نمىشود، و اگر آنچه در احرام موجب كفاره مىشود بجا آورد كفاره ندارد، و هم چنين اگر لبيك را به رياء باطل كند.
مسأله 6 - اگر بعد از گفتن لبيك واجب در ميقات فراموش كند كه نيت عمره تمتع كرده يا نيت حج تمتع، بنا بگذارد كه نيت عمره تمتع كرده، و عمره او صحيح است، و همچنين اگر بعد از لبيك گفتن در روز هشتم كه بايد براى حج تمتع بگويد فراموش كرد كه لبيك را براى حج گفت يا براى عمره، بنا بگذارد كه براى حج تمتع گفته، و حج او صحيح است و احتياط مستحب در تجديد تلبيه است.
مسأله 7 - جائز نيست لبيك واجب را از ميقات تأخير بيندازد، و اگر تأخير انداخت بايد بدستورى كه در مسأله (10) كه بعد از بيان مواقيت ذكر شد، عمل كند.
مسأله 8 - واجب در لبيك بيش از يك مرتبه نيست، ولى مستحب است تكرار آن و زياد گفتن آن هر چه مىتواند، و براى هفتاد مرتبه گفتن ثواب زيادى ذكر شده است و لازم نيست آنچه را در حال احرام بستن گفته است تكرار كند، بلكه كافي است بگويد " لبيك اللهم لبيك " يا تكرار كند " لبيك " را فقط.
مسأله 9 - احتياط واجب آن است كه كسى كه براى عمره تمتع محرم شد در وقتى كه خانههاى مكه پيدا مىشود لبيك را ترك كند و ديگر لبيك نگويد، و مراد از خانههاى مكه خانه هائى است كه در زمانيكه عمره بجا مىآورد جزء مكه باشد هر چند مكه بزرگ شود، و احتياط واجب براى كسى كه احرام حج بسته آن است كه لبيك را تا ظهر روز عرفه بيشتر نگويد.
سوم - پوشيدن دو جامه احرام براى مردان كه يكى " لنگ " است و ديگرى " رداء " كه بايد آن را به دوش بيندازند.
و در اينجا مسائلى است:
مسأله 1 - احتياط واجب آن است كه اين دو جامه را قبل از نيت احرام و لبيك گفتن بپوشد و اگر بعد از لبيك پوشيد احتياط آن است كه لبيك را دوباره بگويد.
مسأله 2 - لازم نيست كه لنگ، ناف و زانو را بپوشاند، و كفايت مىكند كه به نحو