ج - در تبديل پول بايد با هم تراضى نمايند. و خلاف مقررات هم نباشد.
مسأله 52 - پيشاهنگانى كه مىخواهند بدون احرام در عرفات و منى باشند و نمىتوانند در آنجا با احرام باشند، مىتوانند براى ورود به مكه، عمره مفرده انجام دهند و براى حج محرم نشوند، ولى كسى كه مستطيع است نبايد اين كار را قبول كند و بايد عمره و حج تمتع بجا آورد، و در هر صورت اگر محرم شد و با لباس مخيط بود حج او صحيح است و بايد كفاره بدهد.
53 - س - شخصى بعد از احرام عمره تمتع ديوانه شده است، دوستان او بدون اجازه براى او نايب مىگيرند و يا تبرعا باقى اعمال او را انجام مىدهند، آيا اين اعمال براى شخص اول مجزى است و از احرام خارج مىشود يا نه و اگر پولى خرج شد، آيا مىشود از ولى كسى كه ديوانه شده گرفت يا نه؟
ج - نيابت مزبور كفايت نمىكند، و شخص اول همچنان در احرام باقى است، و پولى كه خرج شده از مال كسى است كه خرج كرده است و نمى تواند به ديگرى رجوع كند مگر آن كه مغرور شده باشد.
54 - س - آيا عمره و حج به واسطه جماع، يا ترك طواف، يا ترك احد الموقفين، فاسد مىشود يا نه؟ و بر فرض فساد، چگونه بايد از او احرام خارج شود؟
ج - تفصيل موارد فساد به واسطه امور ذكر شده، در مناسك موجود است، و جماع در عمره تمتع مفسد نيست، و چنانچه در حج فساد به واسطه جماع باشد، بايد عمل حج را تمام كند گرچه حج فاسد است، و با اتمام حج از احرام خارج مىشود، ولى در موارد ديگر، اگر فساد به ترك وقوف باشد، بايد به همان احرام حج، عمره مفرده بجا آورد و محل شود، و حكم ترك طواف در عمره تمتع، در مناسك مفصلا بيان شده است، و ترك طواف در حج صورى دارد كه بعض آنها در مناسك ذكر شده است.
55 - س - كسى كه حج او به واسطه ترك وقوفين فاسد شده و باقى اعمال را بجا آورده و بدون عمره مفرده به ايران آمده است، تكليف فعلى و آينده اين محرم چيست؟
ج - به احرام باقى است، و مى تواند براى خروج از احرام عمره مفرده انجام دهد.
56 - س - آيا قصد ابطال عمره يا حج و يا بعض اجزاء آن، مبطل است يا نه؟
ج - قصد ابطال، مبطل نيست.