و الا بايد به عرف محل مراجعه نمايند.
مسأله 5 - در صورتى كه ثابت نيست كه رابغ محاذى جحفه است احرام از آن جايز نيست.
مسأله 6 - كسى كه در غير ماههاى حج به مكه رفته و عمره مفرده بجا آورده و در مكه مانده تا ماههاى حج براى احرام عمره تمتع بايد به يكى از مواقيت پنجگانه معروفه برود و نمىتواند از تنعيم محرم شود.
مسأله 7 - كسانى كه براى عمره مفرده به مكه مشرف مىشوند و بايد به يكى از مواقيت معروفه بروند، نمىتوانند بدون احرام از ميقات تجاوز كنند و در صورت تجاوز، واجب است به ميقات برگردند و از آنجا محرم شوند. و اگر كسى نتوانست برگردد هر جا كه هست محرم شود.
مسأله 8 - اگر شخص در مكه باشد و بخواهد عمره تمتع بجا آورد و به عللى از رفتن به ميقات عمره تمتع معذور باشد لازم است به خارج حرم برود و از آنجا محرم شود و از ادنى الحل كافى است.
مسأله 9 - ميقات براى شاغلين در جده از ايرانيان و غير آنها در عمره تمتع و عمره مفرده همان مواقيت معروفه است، و نمىتوانند از جده يا ادنى الحل محرم شوند، و اگر از روى جهل به مسأله در جاى ديگر محرم شوند، احرام آنها صحيح نيست و محرمات احرام بر آنها حرام نمىشود چنانچه در صورت علم و عمد هم حكم همين است هر چند در صورت جهل، اگر بعد از اعمال، مسأله را فهميدهاند عمل آنان صحيح است.
مسأله 10 - خدمه كاروانها كه مىخواهند به مكه بروند و بعد از آن بايد از مكه خارج شوند بنابر احتياط نبايد عمره تمتع انجام دهند، بلكه براى دخول مكه بايد به يكى از مواقيت معروفه بروند و از آنجا براى عمره مفرده محرم شوند. وادنى الحل، ميقات اين اشخاص نيست، و پس از انجام اعمال عمره مفرده مىتوانند از مكه خارج شوند، و در صورت خارج شدن از مكه اگر فقط به جده بيايند براى ورود به مكه در مرتبه دوم و سوم و بعد از آن، احرام واجب نيست، ولى اگر به مدينه بروند و از آنجا بخواهند به مكه بروند بايد در مسجد شجره محرم شوند براى عمره مفرده ديگر، و چون بين اين عمره مفرده و عمره مفرده اول يك ماه فاصله نشده عمره دوم را رجاءا بجا آورند، و در هر صورت اين اشخاص آخرين مرتبهاى كه به مكه مىروند بايد به يكى از مواقيت معروفه، مثل مسجد