من است واو زمين را از عدل پر خواهد گردانيد، همچنانچه از جور وظلم پر شده است. ودر اين حديث اشارت است بدانكه حضرت پيغمبر فرمود كه: ظهور مهدى در وقتى باشد كه عالم از جور وظلم پر شده همچو ظهور حضرت پيغمبر صلى الله عليه وآله وسلم كه در وقتى واقع شد كه تمام عالم [را] شرك گرفته بود چنانچه روايت كرده اند كه: در وقتى كه حضرت پيغمبر صلى الله عليه وآله وسلم به بنود مبعوث شد در روى زمين هيچكس نبود كه لا إله إلا الله به شرايط توحيد گويد زيرا كه آن روز كه دين حق يهوديت ونصرانيت بود وآن هر آن دو ملت بواسطهء تحريف وتبديل متغير شده بود وشرايط توحيد در اهل آن دو ملت موجود نبود.
همچنين ظهور حضرت مهدى در زمانى خواهد بود كه جور وظلم به كمال باشد، چنانچه حضرت پيغمبر صلى الله عليه وآله وسلم بدان اشارت فرمود كه:
مهدى عالم را از عدل پر گرداند همچنانچه از جور وظلم پر شده است. وسر اين آن است كه ظهور حضرت پيغمبر صلى الله عليه وآله وسلم وظهور وارث او كه خاتم الائمه است موجب ظهور كمال حق است كه آن ضد كمال باطل است وظهور كمال حق در عقب كمال ضد است كه آن باطل است چنانچه در نور وظلمت حسى مشاهده نموده مى شود كه چون ظلمت به كمال است ظهور نور به كمال است واگر ظلمت ممتزج با نوعى از نور است نور ظاهر را كمال ظهور نيست. واين نكته بسيار دقيق است (يهدي الله لنوره من يشاء).
الامام حضرت امام است كه دلها او را دوست مى دارد.
واين اشارت است بدانكه حضرت محبوب دلهاى مؤمنان است ولهذا هر كس كه دل علم به ظلمى يا جورى يا تنگى يا مشقتى مبتلا شد دفع آن بلا را از حضرت امام مهدى جويد، واميد دارد كه آن حضرت ظهور كند وآن بلا وظلم