و اين مطلب از آخوند در شرح مشيخه نقل شده. آنچه ذكر شد اجمال آن واقعه است.
ولى بعضى از علماء او را سنى وصوفى دانسته. و بابا شرحي بر فصوص محيى الدين نوشته. و جمعى از علماء محيى الدين را از زنادقة شمرده اند، ولى از بعض كلمات شيخ بهائي تمجيد محيى الدين نيز مستفاد مى شود.
على كل حال مناسب آن است كه زيارت بابا به رجاء و اميدوارى شيعى و كامل بودن به ملاحظة اخبار و اعتماد بعضى علماء بشود.
و در ايوان بيرون جلو گنبد كنار ديوار طرف راست قبر مرحوم آخوند ملا حسن نائينى است كه مردى زاهد بوده در مدرسه نماورد منزل داشته. در لباس و خوراك نهايت پستى صرف مى كرده و توى اطاق قدرى جل كهنه داشته كه زير او مى رفته و شب بيدار و خيلى به دنيا بى اعتناء بوده.
در علم حكمت و بخصوص در رياضى با اطلاع، بلكه مسلط بوده. خيلى از بزرگان اصفهان مريد او بوده اند و اعتنائى نمى كرده. بعضى از موثقين بعضى مقامات درباره او نقل مى كنند و اعتقاد دارند.
در بيان قبر مرحوم شيخ محمد تقى (ره) و شرح حال و مصنفات آن مرحوم و بعضى از علماء و صلحاء واجلاء از تكيه بابا ركن كه بيرون آيى دست چپ قدرى پائينتر تكيهء مادر شاه زاده است و تكيه شيخ محمد تقى هم مى گويند، تكيهء خوبى است و در آن جماعتى از علماء و كاملين مدفونند. در عمارت ميان تكيه وسط آن قبر مادر شاه زاده است كه دايهء سيف الدولة بوده و به توصيت او ووجه او اين تكيه بنا شده، و وصى او مرحوم شيخ محمد تقى بوده.
و جلو روى او قبر مرمرين و بلند بسته است، قبر مرحوم شيخ محمد تقى (اعلى