در اواخر عمر بنايشان بر نوشتن كتابي در تقوى و آيات تقوى و مراتب تقوى بود و تمام نشد.
و در ديانت و محكمى امر مرافعات و امتناع از چيزى كه بوى رشوه در او باشد و عدم ملاحظهء اكابر و ارحام در اين مقام عند الخواص والعوام مسلم بود.
ومرحوم آية الله ميرزاى شيرازى اعتماد تامى به او داشته كه اهل اصفهان هر وقت از او سؤال نموده به كه رجوع كنند، مى فرمودند: ميرزا محمد حسن نجفى.
و جمعى از خواص، تقليد آن مرحوم مى نمودند. و امام مسجد ذو الفقار، و مشغول تدريس و تصنيف و جواب استفتاءات كه مى خواستند. و استفتاء را زود جواب نمى نوشتند، خيلى متقن، موكول به رجوع و دقت مى كردند.
در تعيين قبر مرحوم آخوند ملا على اكبر اجيه أي و مصنفات آن مرحوم از لسان الارض كه برگردى وارد قبرستان شده در طرف چپ راه شيراز در وسط راه كه به روى به قبر فاضلان، قدرى طرف چپ، قبور بسيارى از علماء و فضلاء و كاملين است:
يكى قبر مرحوم آخوند ملا على اكبر اجيه أي است، قبر با سنگ بستهء بزرگى دارد كه بالاى سر او هم سنگى راست نصب است. بالا سر قبر مرحوم آخوند ملا اسماعيل خاجوئى كه انشاء الله ذكر مى شود و آخوند ملا على اكبر مذكور. داراى علم كلام و حكمت و اخلاق وفقه، و در موعظه بسيار شيرين زبان و خوش بيان، و در مسجد على، امام جماعت بوده.
كتابهاى خوب دارد: يكى زبدة المعارف، فارسي در اصول دين، خيلى مفصل و پر فائده مشتمل بر مطالب بسيار خوب، رسالهء فارسيه در آداب نماز شب، مفصل و پر فائده، رسالهاى در تعين سلام نافله در السلام عليكم و مخالفت