جامع الشتات (فارسي) - الميرزا القمي - ج ٤ - الصفحة ٣١٥
كتاب النكاح (من المجلد الاول) 160: سؤال: هر گاه شخصى وفات يافته باشد، و وارث شرعى او منحصر به زوجه غير ذات الولد، و دختر خاله، و دختر خالو بوده باشد. و از براى شخص مذكور در مدت العمر با وجود اختيار نمودن چند تأهل فرزندى حاصل نشده باشد. و موت پنج سال قبل از فوت نيز متهم به عدم قدرت بر وقاع بوده باشد، زوجه مشار اليه نيز گويد كه پنج شش سال است چيزى كه دلالت بر حصول امكان ولد بوده باشد از آن شخص مسطوره نديده ام. ومع ذلك شخص مذكور را جاريه [اى] بوده باشد كه در وصيتنامچه به خط خود نوشته قيد كرده باشد كه (فلان جاريه آزاد است). و تاريخ وصيتنامچه مدت دو سال قبل از ظهور حمل جاريه بوده باشد. و عقدى بعد از آن واقع نشده باشد.
بعد از فوت مشار اليه از براى جاريه مسطوره حمل ظاهر شود. و مذكور نمايد كه حمل از آقاى من است پنج شش يوم قبل از بيمارى به من دخل نموده حمل ظاهر شده.
و جاريه مزبوره مقره بوده باشد كه آقاى من قبل از اين به من دخل نكرده. ومع هذا زوجه شخص مرقوم مدعيه بوده باشد كه (زوجم جاريه مرقومه را پنج شش سال قبل از فوت خود به عوض جاريه اى كه به من بايد [مىداد] داده بود، و مال من بود). و بر مطلب خود پنج شش نفر مرد و زن شاهد اقامه نمايد. و از زوجه مذكوره سؤال شود كه هر گاه جاريه مال تو بود چرا در وصيت نامه زوجت نوشته كه فلان جاريه آزاد است؟
مذكور نمايد كه: چند سال قبل از اين شوهرم صاحب فراش گرديد. روزى جاريه و
(٣١٥)
الذهاب إلى صفحة: «« « ... 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 ... » »»
الفهرست