از اعمال منى جلو گيرى شده باشد نه از رفتن به مكه، در اين صورت چنانچه بتواند براى رمى و قربانى نايب بگيرد، صحيح است و خود حلق يا تقصير نموده و از احرام خارج شده سپس بقيه مناسك و اعمال را به جا آورد. و چنانچه نتواند نايب بگيرد، در اين صورت ظاهرا وظيفه اش اين است كه پول قربانى را نزد كسى بگذارد كه به جاى او قربانى كند و در جاى خود حلق يا تقصير نموده و براى به جا آوردن اعمال مكه به مكه رفته و پس از انجام اعمال آن جا از سعى و طواف تمام چيزهايى كه به احرام بر او حرام شده بود حلال خواهد شد حتى زن و حاجتى به چيز ديگر ندارد و حجش صحيح است و بايستى در سال بعد بنابر احتياط (واجب) رمى را اعاده نمايد.
مسأله 446 - در صورتى كه مصدود از سالهاى پيش مستطيع بوده يا استطاعتش تا سال بعد باقى بماند به قربانى كه ذكر شد حج از او ساقط نمىشود بلكه واجب است در سال بعد حج نمايد.
مسأله 447 - كسى كه تمام اعمال حج را به جا آورده و در مكه است و جهت بتتوته در منى و رمى جمرات مى خواهد به منى برود و منع و جلو گيرى شود، حجش تمام است و براى رمى در صورت امكان همان سال نايب مىگيرد و در صورت عدم امكان براى سال بعد نايب بگيرد بنابر احتياط (واجب). و حكم مصدود بر چنين شخصى جارى نيست.