در اين صورت لازم است عمره را دوباره انجام دهد.
مسأله 155 - كسى كه وظيفهاش حج تمتع است، نمىتواند به حج افراد يا حج قران عدول نمايد، مگر در صورتى كه پس از شروع به عمره تمتع وقتش به اندازهاى تنگ شود كه نتواد عمره را تمام نموده و خود را به حج برساند، يعنى اگر خواسته باشد اعمال عمره را انجام دهد بيم آن برود كه به حج نرسد، نيت خود را به نيت حج افراد تبديل نموده و عمره را ترك و به حج رفته و بعد از حج عمره مفرده به جا آورد، و ميزان در تنگى وقت كه اين امر را جايز مىكند، بيم از دست رفتن مقدار ركن از وقوف اختيارى عرفات است.
مثال شخصى صبح روز نهم ذى الحجة وارد مكه مىشود و مىخواهد عمره تمتع بجا آورد و شروع مىنمايد در آن. مىبيند اگر عمره را به جا آورد، تا ظهر كه ابتداى وقت وقوف اختيارى عرفات است نمىتواند خود را به عرفات برساند. اين شخص به نيت حج افراد به عرفات رفته و اعمال حج را به جا آورده و پس از اعمال حج به مكه برگشته و عمره مفرده به جا آورد.
مسأله 156 - كسى كه وظيفه وى حج تمتع است، چنانچه پيش از شروع به عمره بداند كه وقتش گنجايش اعمال عمره و درك حج را ندارد، نمىتواند از اول به حج افراد يا قران عدول نمايد، بلكه واجب است حج را تا سال آينده تاخير نمايد.