صحيح نخواهد بود. و فرقى نيست در اين حكم بين اين كه تا سال بعد در مكه بماند يا آن كه به وطن خود مراجعت نموده و دوباره به مكه بيايد. همچنان كه فرقى نيست بين اين كه بعد از عمره به تقصير از احرام بيرون آيد. يا تا سال آينده در احرام خود باقى بماند.
چهارم: آن كه احرام حج در حال اختيار از خود مكه باشد و بهترين موضع مقام ابراهيم يا حجر اسماعيل است و چنانچه نتواند از خود مكه احرام ببندد، از هر جا كه بتواند بايد محرم شود.
پنجم: آن كه مجموع اعمال عمره تمتع و حج تمتع را يك نفر انجام دهد از طرف يك نفر. پس اگر دو نفر براى انجام حج تمتع از طرف مرده يا زندهاى اجير شوند كه يكى عمره و ديگرى حج را انجام دهد، صحيح نخواهد بود. و هم چنين اگر يك نفر حج نمايد و عمره را به جاى كسى و حج را به جاى ديگرى انجام دهد، صحيح نخواهد بود.
مسأله 151 - همين كه شخص اعمال عمره تمتع را به جا آورد، واجب است اعمال حج تمتع را به جا آورد و جايز نيست براى كارى غير از اعمال حج از مكه بيرون برود، مگر آن كه خروج وى براى حاجتى باشد، و بيم آن نرود كه اعمال حجش فوت گردد، كه در اين صورت واجب است، براى حج خود از مكه احرام حج را بسته و براى كارى كه دارد از مكه بيرون رفته و سپس با همان احرام به مكه برگشته و از مكه رهسپار عرفات گردد. و چنانچه