باشد اگر چه تا آخر ذى الحجه، حلق يا تقصير نمايد و محل شود و ذبح را تأخير بيندازد و همچنين طواف و نماز طواف و سعى را تأخير بيندازد و الا جايز است به ذبح در مذبح فعلى اكتفا كند.
مسأله 386 - احتياط (واجب) اين است كه ذبح و نحر در روز عيد قربان باشد. ولى اگر از روى فراموشى يا عذر ديگر يا نادانى ترك نمود، لازم است تا آخر ايام تشريق (يازدهم و دوازدهم و سيزدهم) تداركش نمايد. و چنانچه عذر او مستمر بود مىتواند تا آخر ماه ذى الحجه تأخير نمايند، و چنانچه بعد از طواف دانست يا يادش آمد و تداركش نمود، اعاده طواف بر او واجب نخواهد بود، هر چند اعادهاش احوط (مستحب) است. ولى اگر از روى علم و عمد قربانى را ترك نموده و طواف كرد، ظاهر اين است كه طوافش باطل و واجب است بعد از تدارك قربانى اعادهاش نمايد.
مسأله 387 - يك قربانى فقط براى يك نفر كفايت مىكند و نمىشود براى دو نفر يا بيشتر باشد.
مسأله 388 - قربانى بايستى يا شتر يا گاو يا گوسفند باشد. و شتر بايستى سال پنجم را تمام كرده و در سال ششم داخل شده باشد و شتر اگر شش ساله نباشد كافى نيست. و گاو و بز بايستى بنابر احتياط دو سالش تمام و وارد سال سوم باشند و كمتر از آن كافى نيست. و در گوسفند بايستى هفت ماهش تمام و وارده ماه هشتم باشد و كمتر از آن كافى نيست و احتياط (مستحب) اين است كه يك