رفتن و مصارف حج، مخارج برگشت به وطن را نيز داشته بأشد ولى اگر نخواهد به وطن برگردد بلكه مىخواهد جاى ديگرى برود اگر رفتن به آنجا ضروري است و نمىتواند به وطن خودش برگردد در أين صورت بايد هزينه تا آنجا را داشته بأشد ولى اگر ضروري نباشد و خودش با رغبت مىخواهد در آن شهر سكونت كند در أين صورت اگر جائى كه مىرود هزينه اش بيش از هزينه مراجعت به وطن بأشد داشتن هزينه تا آنجا شرط نيست بلكه هزينه بازگشت به وطن در وجوب حج كافى است.
(مسأله 54): هر گاه كسى هزينه حج را دارد ولى بدهكار است و اگر آن پول را صر ف مخارج حج كند نخواهد توانست بدهى خود را بپردازد در أين صورت حج بر أو واجب نخواهد بود.
(مسأله 55): هر گاه كسى مقداري پول دارد ولى خمس يا زكات بدهكار است و اگر بخواهد بدهى شرعي خود را بپردازد باقيمانده، كفاف هزينه حج را نخواهد كرد واجب است خمس يا زكات خود را بدهد و حج بر أو واجب نخواهد بود (چه خمس و زكات در عين مالش و يا در ذمه اش بأشد).
(مسأله 56): اگر يكى از خويشان خود فوت كند و ارثى به أو برسد كه وافى به هزينه حج بأشد و بتواند در سهم خود تصرف نمايد با وجود ساير شرايط حج، مستطيع خواهد بود و بايد به حج برود.
(مسأله 57): اگر كسى مالك مالى شد كه كفايت هزينه حج را مىدهد ولى ملكيت آن مال، متزلزل بأشد (مانند ملكيت با شرط خيار فسخ) ظاهر أين است كه حج بر أو واجب خواهد شد.