مقصودش حجة الاسلام يا حج مستحبى است در أين صورت قرينه به هر كدام بأشد مطابق آن عمل مىشود و اگر قرينه أي نباشد مخارج آن از ثلث اخراج مىشود.
(مسأله 291): اگر كسى قبلا حج بجا آورده و سپس وصيت كند كه پس از مرگ وى حجى بجا آورند و ورثه نداند كه وصيت به حجة الاسلام است (زيرا امكان دارد كه حج سابق أو باطل شده و يا مستطيع نبوده است) و يا حج احتياطى و استحبابي است در أين صورت بايد از ثلث مال، كسى را نائب بگيرند و نائب نيز حج را به قصد قربت مطلقه بجاى آورد.
مسائل متفرقة (مسأله 292): به مجرد نائب گرفتن، ذمه ميت فارغ نمىشود بلكه بايد حج صحيح بجا آورده شود، پس اگر معلوم شد كه نائب بطور عمد و يا به جهت عذرى حج را بجا نياورده، واجب است دوباره شخص ديگرى را از أصل مال استيجار نمايند و اگر اجرت أولى از مال ميت بوده و پس گرفتن آن ممكن بأشد لازم است پس گرفته شود.
(مسأله 293): اگر شخصي فوت نمود و حجة الاسلام بر أو واجب بود ورثه قبل از استيجار، حق تصرف در تركه ميت را ندارند (چه هزينه حج با تركه برابر بوده و يا كم بأشد بنابر احتياط) ولى اگر تركه زياد بأشد و ورثه نيز ملتزم به أداء حج باشند مىتوانند در تركه ميت تصرف نمايند.
(مسأله 294): هر گاه پس از مرگ موصى، هزينه حج در دست