(مسأله 105): كسى كه حج واجب (حجة الاسلام) خود را انجام داده و احتمال مىدهد حجى كه انجام داده صحيح نبوده و يا مستطيع نبوده است و فعلا كه شرايط استطاعت را دار است و مى خواهد حج بجا آورد اگر به نيت ما في الذمة انجام دهد كافى است.
(مسأله 106): كسى كه مستطيع است و فقط وسائل رفتن به حج را تهيه نكرده و يا وقت حج نرسيده، نمىتواند خود را از استطاعت بيندازد و اگر پول حج را در جاى ديگرى صرف كند و به حج نرود حج بر ذمه وى مستقر شده و بايد به هر شرايطى است حج بجا آورد.
(مسأله 107): كسى كه حج بر ذمه وى مستقر شده و پيش از انجام آن فوت نمايد (در صورتي كه مالى به اندازه مخارج حج داشته بأشد) بايد كسى را به نيابت أو به حج بفرستند.
(مسأله 108): كسى كه پس از استطاعت و استقرار حج، كوتاهى كند و يا در اثناء عمل، كارى كند تا بعض شرايط استطاعت از بين برود واجب است به هر نحو ممكن، حج خود را انجام دهد.
(مسأله 109): اگر كسى نذر كند هر سال در روز عرفه، به زيارت حضرت سيد الشهداء (عليه السلام) برود و سپس مستطيع گردد نذرش منحل شده و حج بر أو واجب مىشود (و هم چنين است هر نذرى كه مزاحم حج بأشد).
(مسأله 110): اگر كسى أجير شده روز عرفه را به زيارت حضرت سيد الشهداء (عليه السلام) مشرف شود و در همان سال مستطيع گردد بايد حج انجام دهد.